Nu sunt fanǎ a
cartofilor, îi mânânc din an în paşte dar aveam chef de ceva simplu si fǎrǎ
mare bǎtaie de cap aşa cǎ m-am mobilizat şi am fǎcut asta.
Nu aratǎ cine
ştie ce, dar fu bun.
Am fiert doi
cartofi mari (500 gr) în coajǎ vreo 25-30 minute, i-am curǎţat, i-am tǎiat
felii rotunde cu care am tapetat o formǎ în prealabil unsǎ cu unt. Dupǎ rândul de cartofi am pus unul de brânzǎ
rasǎ (eu am avut de vacǎ), un rând de ouǎ (3) fierte, tari, şi un rând de
amestec de smântânǎ (200 gr), caşcaval afumat (50 gr) ras şi încǎ puţinǎ
brânzǎ. Ultimul rând a fost tot de cartofi pentru cǎ atât îmi permitea forma pe
care am folosit-o. Ȋntre rânduri am pus câteva crestǎturi de unt şi deasupra am
ras parmezan. Cred cǎ e o veşnicie de când n-am folosit piperul dar nici nu
i-am dus lipsa, drept sǎ spun. Se dǎ la cuptor 45-50 de minute la foc potrivit
(cuptorul sǎ fie preîncǎlzit) şi se mǎnâncǎ fierbinte cu vin alb lângǎ. Noi aşa
am fǎcut.
Bon app’!
Etichete: branza, cartofi, oua, parmezan, smantana, unt