Aveam în frigider
o bucatǎ de mascarpone care aştepta cuminte sǎ-i vinǎ rândul şi pentru cǎ am
tot amânat sǎ fac primul meu tiramisu, l-am folosit muuuult mai simplu, cu
nişte paste.
Ingrediente:
Roşii cherry (eu
am folosit 10)
7 cǎţei de usturoi
Sare şi piper
Ulei de mǎsline
Jumǎtate de
pachet de paste de care poftiţi – asta înseamnǎ vreo 250 de grame şi veţi avea
şi pentru a doua zi
Mascarpone – la
cantitatea de paste mi-a trebuit vreo trei sferturi din cutia de 250 de gr
Fulgi de ardei
Parmezan
Preîncǎlziţi
cuptorul – eu îl pun mai mereu cu foc mediu. Am tǎiat în jumǎtǎţi roşiile şi
le-am pus cu usturoiul curǎţat într-o tavǎ, stropite cu o lingurǎ de ulei de
mǎsline, puţinǎ sare şi mult piper şi am dat la cuptor vreo 20 de minute. Când miroase
prea frumos sǎ mai suportaţi, scoateţi tava şi mǎrunţiţi usturoiul. Daţi
deoparte.
Ȋn timp ce se coc roşiile, fierbeţi pastele cu
un pinch de sare pânǎ se fac al dente (pe pachetul meu scrie cǎ se fierb 8
minute pânǎ sunt gata deci le-am lǎsat doar 6-7 minute). Le-am pus apoi într-un
bol, am adǎugat mascarpone şi am amestecat pânǎ s-a topit. Din când în când mai
puneam şi puţinǎ apǎ în care au fiert
pastele ca sǎ meargǎ mai repede.
Apoi am adǎugat fulgi de ardei iute, usturoiul
tocat, roşiile, sare, piper şi am ras parmezan. Am amestecat şi am pus pastele
într-o tavǎ şi deasupra am mai presǎrat nişte Gruyère, cǎ se terminase
parmezanul.
Am lǎsat la cuptor 25 de minute pânǎ când au prins o crustǎ
romanticǎ şi am servit fierbinte.
Bon app’!
Etichete: fulgi de ardei, mascarpone, parmezan, paste, rosii cherry, usturoi