Pentru cǎ în
copilǎrie am mâncat mereu spanac cu ou deasupra, am decis sǎ fac o schimbare,
iar Sanda Marin a fost de un real ajutor în aceastǎ chestiune vitalǎ pentru
bunǎstarea stomacului şi papilelor mele, serios!
Ingrediente:
1 kg de spanac
50 gr unt
1 lg de fǎinǎ
100 gr smântânǎ
Brânzǎ rasǎ –
multǎ :) Eu am pus cam 50 de grame
3 ouǎ
Am fiert
spanacul şi l-am tocat. Am pus untul la topit, am adǎugat fǎina şi am lǎsat
puţin sǎ se îngǎlbeneascǎ şi am pus şi spanacul şi se lasǎ câteva minute pe
foc. Apoi se pune smântâna, puţin câte puţin, amestecând continuu. Se dǎ
deoparte şi se amestecǎ cu brânzǎ mǎrunţitǎ cu furculiţa. Când începe sǎ se
rǎcoreascǎ puţin, se pun gǎlbenuşurile pe rând şi la urmǎ, albuşurile bǎtute
spumǎ.
Se unge cu unt o
formǎ şi se toarnǎ compoziţia. Se mai pune puţin unt deasupra, brânzǎ rasǎ şi
se dǎ la cuptor 30-35 minute la foc mediu sǎ creascǎ puţin. Când e scos,
sufleul se lasǎ, dar asta nu înseamnǎ decât cǎ poate fi „atacat”.
Bon app’!
Etichete: branza, mancare, oua, smantana, spanac, unt