De-abia aşteptam
sǎ aparǎ leurda, nu de alta dar habar n-aveam de ea, nu ştiam ce gust are şi
bine am fǎcut cǎ am pândit-o şi iatǎ, asta e prima mea reţetǎ. Sǎ zic drept, o
prefer crudǎ, amestecatǎ cu nişte urdǎ şi cu o felie de pâine, dar n-a fost rea
deloc plǎcintuţa.
Ingrediente:
1 kg de frunze –
spanac şi leurdǎ
1 pachet de foi
de plǎcintǎ
Ulei de mǎsline
Câteva fire de
ceapǎ verde
1 legǎturǎ de
mǎrar
4 linguri de
orez
Sare, piper
Se curǎţǎ, spalǎ
şi se taie frunzele în bucǎţi mari. Se frǎmântǎ uşor cu mâna şi se storc sǎ mai
iasǎ din suc. Se toacǎ ceapa şi se cǎleşte pânǎ devine transparentǎ, se adaugǎ
spanacul şi leurda, mǎrarul, sare şi piper dupǎ gust. Se amestecǎ şi se ia dupǎ
foc.
Se fierbe
orezul, eu l-am prǎjit puţin în ulei şi abia apoi l-am fiert şi apoi se adaugǎ
peste verdeţuri. Am uns o tavǎ cu ulei şi am pus, pe rând, jumǎtate din foile
de plǎcintǎ, fiecare unsǎ cu câte puţin ulei.
Am întins umplutura şi am adǎugat
restul de foi, ungându-le cu ulei pe fiecare. Am pus la cuptorul încins şi am
lǎsat cam o orǎ la foc mediu.
Bon app’!
Etichete: ceapa, leurda, marar, orez, spanac