Acest aperitiv
sau cinǎ, în cazul meu, poate fi folosit la petreceri cu prietenii, sunt
absolut convinsǎ cǎ tuturor le va plǎcea pentru cǎ e sǎnǎtos şi colorat.
Ingrediente:
4 chifle
1 dovlecel mic
1 roşie scursǎ
de zeamǎ
1 ardei kapia
Rondele de vânǎtǎ
Oregano, sare şi
piper
Pǎtrunjel
Am tǎiat
chiflele în jumǎtǎţi- eu am luat unele cu mǎrimi diferite-, le-am scos miezul
şi le-am dat deoparte.
Am spǎlat
dovleceii, roşiile, ardeiul şi rondelele de vânǎtǎ, am scos seminţele ardeiului
şi le-am tǎiat pe toate în cubuleţe. Le-am pudrat apoi cu oregano.
Am pus legumele
la cǎlit în câteva linguri de ulei şi au stat cam 7-8 minute pânǎ s-au rumenit.
Am pus sare şi piper şi le-am luat de pe foc sǎ se rǎcoreascǎ.
Cu aceastǎ
compoziţie am umplut bǎrcuţele şi am presǎrat pǎtrunjel mǎrunţit deasupra. Pentru
mai multǎ aromǎ se poate adǎuga şi telemea sau parmezan.
Dacǎ rǎmâne
compoziţie, puteţi prǎji o felie de pâine care se freacǎ cu usturoi, se pune restul
de compoziţie şi iese o bruschetǎ delicioasǎ.
Bon app’!
Etichete: aperitiv, ardei, dovlecei, oregano, paine, patrunjel, rosii, vinete