De douǎ
sǎptǎmâni stau în casǎ nouǎ şi avem şi obiceiuri şi „instrumentar” nou, printre
care şi cuptorul electric. S-a strǎduit ea, proprietara, sǎ îmi explice, eu am
zis cǎ da, da, înţeleg, şi cǎ o sǎ mǎ uit pe internet sǎ-i caut instrucţiunile
de utilizare. Da’ uite cǎ n-am fǎcut asta înainte sǎ gǎtesc peştele şi deruta
m-a costat un file puţin uscat. Dar bun, oricum!
Ingrediente:
800 grame file
de peşte (eu am pus cod şi merluciu)
3 roşii
3 cartofi
2 cǎţei de
usturoi
Unt
Ulei de mǎsline
Pǎtrunjel,
oregano, sare şi piper
Din capul
locului spun cǎ eu am folosit peşte îngheţat şi sunt convinsǎ cǎ iese mult mai
gustos cu el proaspǎt. L-am lǎsat sǎ se dezgheţe şi am fiert cartofii în coajǎ.
Am pus peşte dat
prin ulei şi condimentat cu sare şi piper pe grill, deasupra aragazului, sǎ se
perpeleascǎ puţin.
Dupǎ ce s-au
fiert, am curǎţat cartofii de coajǎ, i-am tǎiat în rondele şi i-am alternat cu
roşiile într-o formǎ rotundǎ, unsǎ cu unt. La final, am pus peştele.
Am despieliţat
usturoiul şi am pus feliuţele subţiri deasupra peştelui. Am mai pus puţin piper
şi am dat la cuptor la 200 de grade. Reţeta spune ca dupǎ maximum 20 de minute,
peştele se rumeneşte şi, deci trebuie
scos, eu l-am mai lǎsat încǎ vreo 10 minute, cǎ aşa am citit eu în stele. Dupǎ
20 de minute, însǎ, e fǎcut.
Se mǎrunţeşte pǎtrunjel
şi se presarǎ deasupra peştelui şi legumelor.
Pentru cǎ a fost
prima datǎ, nu o sǎ mǎ flagelez încǎ. Cert e cǎ am muuuulte de
învǎţat.
Bon app’!
Etichete: cartofi, oregano, patrunjel, peste, rosii, unt, usturoi