Am stat mult sǎ
mǎ gândesc dacǎ sǎ postez reţeta asta, în mare parte de ruşine cǎ nu aratǎ nici
pe departe ca originalele şi apoi, nu aveam habar cǎ a doua zi vor fi mult mai
gustoase. Le-am folosit şi eu tot pe post de pâine pentru cǎ m-am sǎturat de tot
ce existǎ în comerţ – mǎ rog, nu de toate dar cele care îmi plac sunt pline de
ingrediente de care n-am auzit în viaţa mea şi care, evident, n-au cum sǎ aibǎ
vreun impact pozitiv asupra sǎnǎtǎţii mele. Turtele sunt bune şi pentru cǎ au
tǎrâţe de ovǎz, care-mi plac şi, oricum, chiar dacǎ nu mi-ar plǎcea, tot aş fi
nevoitǎ sǎ le iau zilnic din cauza unor probleme de sǎnǎtate. Dietǎ, regim, fiecare cu nefericirea lui...
Ingrediente:
500
de grame de brânzǎ dulce – eu am folosi urdǎ cu smântânǎ
8
linguri de tǎrâţe de ovǎz
1
ou
1
linguriţǎ de drojdie uscatǎ
Tarhon,
oregano
Am amestecat
toate ingredientele şi am lǎsat la dospit 30 de minute. Am luat cu lingura din
aluat şi am pus pe hârtia de copt şi am lǎsat la cuptor 40 de minute la 180 de
grade, ca în reţeta originalǎ. Aşa cum am zis, mi-au plǎcut mai mult a doua zi. A, şi au
pǎstrat un miros foarte plǎcut :)
Bon app’!
Etichete: branza dulce, oregano, oua, tarate de ovaz, tarhon