Procesul e cam
aşa: te ia pofta de o aripǎ, se joacǎ puţin cu tine, face giumbuşlucuri şi te
amǎgeşte pentru câteva secunde şi habar n-ai ce e mirosul ǎla sau amintirea
aia. Dar când îţi dai seama cǎ pofta e de ardei umplut, de-abia atunci începe
chinul pentru cǎ, evident, nu poţi sǎ mǎnânci chiar în clipa aia. Ei, dar se
face şi timpul pentru asta. Şi timpul e acum!
Ingrediente:
4
ardei
100-150
grame orez
2
cepe (roşii am folosit eu)
Ulei
Sare,
piper
Pǎtrunjel
Bulion
Am început prin
a cǎli ceapa tocatǎ în puţin ulei. Când s-a înmuiat, am adǎugat orezul spǎlat
şi am amestecat.
Am adǎugat sare
şi piper şi puţinǎ apǎ, se amestecǎ din nou de câteva ori, se pune bulionul şi
puţin pǎtrunjel mǎrunţit şi se ia de pe foc şi se lasǎ la rǎcorit.
Acum e momentul
pentru toaleta ardeiului. Având în vedere cǎ e prima oarǎ când fac asta, i-am
tǎiat destul de bine :). Se ia un cuţit cu vârf subţire şi se taie împrejurul
cotorului, nu foarte mult, ca sǎ nu iasǎ umplutura la fierbere. Se curǎţǎ de
nervuri şi seminţe (care pişcǎ destul de tare), se spalǎ şi se ia o linguriţǎ
cu care se pune umplutura fǎrǎ a presa prea mult şi se pune cotorul la loc. Am
vǎzut cǎ se mai poate folosi şi o felie de roşie, dar mie îmi place mai mult cu
cotorul din dotare.
Se adaugǎ bulion
în vas şi apǎ cât sǎ acopere ardeii şi se dau la cuptorul preîncǎlzit cam 45 de
minute.
Eu i-am mâncat
cu iaurt şi pǎtrunjel. Sunt gustoşi!
Bon app'!
Etichete: ardei, ceapa, mancare, orez, patrunjel, post