Bulzul nu e
cea mai sǎnǎtoasǎ şi lipsitǎ de calorii
mâncǎricǎ, dar din când în când, eu poftesc la ceva mai gras. Şi cum regimul
meu e combinat cu semi-vegetarianismul deja existent, pot spune cu mâna pe
inimǎ cǎ nu, nu am remuşcǎri.
Ingrediente:
Mǎlai
6
ciuperci
3
fire de ceapǎ
1
ou
1
ardei kapia
Caşcaval
afumat ras
Unt,
sare, piper, mǎrar
Se pregǎteşte o
mǎmǎligǎ destul de tare. Dacǎ nu e tare, nu se vor putea forma bilele pentru
bulz. Cât timp se face mǎmǎliga, se cǎlesc ceapa, ciupercile şi ardeiul cu puţinǎ
sare şi mǎrar tocat într-o lingurǎ de
unt.
Când scade apa,
se mai lasǎ vreo 2-3 minute pe foc sǎ se perpeleascǎ şi mai mult, se ia de pe
foc, se adaugǎ caşcavalul afumat şi un ou ca sǎ se lege compoziţia şi se
amestecǎ bine.
Dupǎ ce s-a rǎcit, mǎmǎliga se modeleazǎ în gǎluşti mai mari, cu
mâna înmuiatǎ în apǎ rece, şi înǎuntru se pune compoziţia.
Se pun la cuptor
cu puţin unt deasupra şi se lasǎ cam 10 minute. Se servesc aburinde, cu
smântânǎ, dar şi cu iaurt sunt bune.
Bon app’!
Etichete: ardei, cascaval, ciuperci, mancare, marar, oua, unt