Aşa cum am mai spus, sunt multe legume şi chiar şi fructe din care nu am gustat pânǎ
acum. Ȋntotdeauna am fost curioasǎ şi bloguleţul accesta parcǎ mǎ împinge şi
mai mult sǎ experimentez lucruri noi.
Azi: zucchini. :) OK, nu e mare lucru, ştiu, dar nu am mai mâncat pânǎ acum. Nu e
cine ştie ce diferit de dovlecel, aşa cǎ l-am trecut clasa şi l-am pregǎtit
repede-repede, pentru cina de asearǎ.
Ingrediente:
O
jumǎtate de zucchini
2
roşii
Câţiva
cǎţei de usturoi
Ulei
de mǎsline
Sare,
piper, busuioc
Am încǎlzit cuptorul la temperaturǎ
mare, eu am pus 200+.
Am tǎiat
zucchini-ul în felii destul de subţiri şi roşiile, nu prea. Le-am pus împreunǎ
cu usturoiul pe o folie de aluminiu, le-am uns cu ulei de mǎsline, sare, puţin
piper şi busuioc uscat şi deasupra am pus încǎ o folie şi am strâns marginile
ca sǎ se formeze un fel de pacheţel.
Am dat la cuptor
10 minute şi gata cina! Pariez cǎ e excelent cu parmezan sau telemea tare
deasupra. Eu am folosit urdǎ şi mi-a plǎcut. Şi zeama pe care o lasǎ roşiile
dedesubt e minunatǎ.
(Tocmai mi-am
adus aminte cǎ am un kaki în frigider :) )
Bon app’!
Etichete: busuioc, mancare, post, rosii, usturoi, zucchini