Sǎptǎmânile
trecute am executat nişte cartofi noi la cuptor cu mult chimen pe deasupra şi, ieri,
brusc, mi s-a fǎcut din nou poftǎ de ei.
Nu i-am mai gǎsit micuţi dar au fost tare pe placul meu şi în salata aceasta
rǎcoroasǎ.
Ingrediente:
10
cartofi noi potriviţi
200
grame iaurt grecesc
Câteva
fire de mǎrar
2
fire de ceapǎ verde
Ardei
gras
Sare,
piper, oţet balsamic
Fierbem cartofii
în coajǎ cu puţinǎ sare. Când sunt gata, îi dǎm deoparte sǎ se rǎcoreascǎ.
Facem sosul din
iaurt, mǎrar, sare, piper şi câteva linguriţe de oţet balsamic (dupǎ
preferinţe).
Decojim (eu i-am
lǎsat aşa) şi tǎiem cartofii în bucǎţele mai mici, amestecǎm cu ardeiul
gras (folosim 3-4 bastonaşe ) şi cu
ceapa tǎiate mǎrunţel.
Turnǎm sosul,
amestecǎm şi servim dupǎ ce stǎ la rece
cel puţin o jumǎtate de orǎ.
Bon app’!
Etichete: aperitiv, ardei, cartofi, ceapa, iaurt, marar