Este prima datǎ
când particip la provocarea Amei şi sincer de-abia aşteptam pentru cǎ mi se
pare o idee foarte bunǎ şi o felicit pentru cǎ pare sǎ deţinǎ secretul suprem:
cum sǎ ai timp şi de bebe mic, şi de casǎ şi de proiecte şi concursuri
bloggeristice şi bǎnuiesc eu cǎ nu e tot asta :).
Pentru aceastǎ
lunǎ, am primit blogul Simonei, ploieşteancǎ ca mine, din câte am vǎzut, de
unde mi-am ales reţeta tagliatelle cu surimi. Mi s-a pǎrut interesantǎ
combinaţia, îmi place mult surimi-ul, iar de paste, nici nu mai zic... De felul
meu, sunt cuminte, aşa cǎ n-am modificat
foarte mult reţeta şi mi-a plǎcut ce a ieşit.
Ingrediente:
200
grame tagliatelle
300
grame surimi
1
ceapǎ roşie micǎ
2-3
cǎţei de usturoi
½
ardei gras roşu
200
ml vin alb demisec
Piper
Ulei
Mai întâi am
fiert pastele conform instrucţiunilor de
pe ambalaj. Le-aş fi vrut al dente dar colegul meu de apartament ( :P) le
preferǎ bine fǎcute.
Am tǎiat ceapa
mǎrunt şi am cǎlit-o în puţin ulei. Când a devenit translucidǎ, am adǎugat
ardeiul roşu tocat, iar dupǎ încǎ un minut, am adǎugat şi surimi-ul tǎiat în
bucǎţele.
Se adaugǎ vinul,
iar când acesta începe sǎ bolboroseascǎ, se pune usturoiul tǎiat în bucǎţi mai
mari şi 100 ml de apǎ. Se pune piper şi se lasǎ sǎ scadǎ.
La final, se
amestecǎ pastele cu surimi-ul şi se servesc fierbinţi cu parmezan sau pecorino
romano.
E bun cu vin alb
rǎcit bine.
Bon app’!
Etichete: ardei, ceapa, fructe de mare, paste, provocarea secreta, usturoi, vin