Din pǎcate, eu
fac parte din categoria nefericiţilor care nu pot lua micul dejun acasǎ.
Sandvişul pe care-l mǎnânc la birou la ora 8 într-o camerǎ cumva neprimitoare
nu are nicicum farmecul unei mese puse pe îndelete acasǎ. Aştept mereu week-endul
şi pentru perspectiva asta: un mic-dejun cu ceai cald (da, şi pe cǎldurile
astea, îl prefer cald), când blocul e adormit şi pot auzi tânguielile
pescǎruşilor, o lecturǎ uşoarǎ sau doar eu cu mine şi gândurile şi planurile mele,
toate astea sunt lucruri care mǎ binedispun ceva de speriat :).
Aşa cǎ vǎ urez
sǎ începeţi mereu ziua cu un mic dejun, orice ar însemna asta pentru voi:
cafea, sandviş, meditaţie, suc de fructe, alergat prin parc etc. E pregǎtirea
atât de necesarǎ pentru tracasǎrile de peste zi şi vǎ umple de energie.
Mic-dejunul ǎsta
întârziat e bun, cum nu? are ou şi
brânzǎ, cum sǎ nu fie bun? :)
Se ia o felie de pâine şi cu o formǎ specialǎ
sau ca mine, cu un pahar, faci o gaurǎ în mijlocul feliei. Pui o tigaie cu
puţin unt la încins, pui felia şi oul în decupajul fǎcut mai devreme.
Poţi adǎuga aşchii de brânzǎ sau
chiar carne, sare, piper şi, când e gata, întorci sǎ se
facǎ şi pe cealaltǎ parte. Eu am însoţit cu o salatǎ simplǎ de roşii,
castraveţi şi ridichi. Şi pentru cǎ nimic nu se aruncǎ, miezul de pâine care rǎmâne îl ungi cu miere şi gata
şi dulcele de dimineaţǎ.
Bon app’!
Etichete: aperitiv, branza, paine, unt