Tarator


Ȋn ultimele zile, am vorbit şi am auzit vorbindu-se de Bulgaria şi mǎ tot gândesc la lanurile de lavandǎ pe care tiza mea le laudǎ cu neruşinare AICI şi la ferma de scoici de la Dalboka, Balcic şi grǎdinile lui. Şi mai aveam şi supa asta în minte. Oare planetele vor sǎ-mi zicǎ ceva? A girl can only hope. 

Taratorul este o supǎ de castraveţi care se face cu precǎdere în Bulgaria, - se mai întâlneşte şi în Macedonia, Albania şi Turcia- , unde oamenilor  le-a fost prea cald la un moment dat şi s-au gândit la aceastǎ supǎ care aduce aminte de tzatziki.  


Ingrediente:

½ kg de castraveţi
600 grame de iaurt grecesc
Ulei de mǎsline
Mǎrar
Un pahar de apǎ
1 cǎţel de usturoi

Castraveţii se curǎţǎ de coajǎ şi se dau pe rǎzǎtoarea micǎ. Eu am pǎstrat unul pe care l-am tǎiat în bucǎţele mici pentru extra crunchiness. Se scurg de apǎ în pumni şi se adaugǎ peste iaurtul bǎtut puţin înainte. Se rade şi usturoiul (eu am pus doar unul dar voi puteţi pune mai mulţi, o sa aibǎ un gust mai pregnant şi mai bun), se adaugǎ mǎrar dupǎ poftǎ (cât mai mult pentru mine) şi vreo douǎ linguri de ulei de mǎsline, un pahar de apǎ sau mai mult, în funcţie de cât de lichidǎ vreţi supa, se ţine la frigider pânǎ se rǎceşte bine şi se serveşte. 

Ne-am rǎcorit, acum mergem sǎ vedem nişte acrobaţii pe cer la Bǎneasa. 


Bon app’!

Etichete: , , , , ,