Pentru cǎ
sâmbǎtǎ n-am putut onora invitaţia la ziua Franţei, m-am gândit cǎ totuşi ar
trebui sǎ sǎrbǎtoresc şi eu cât de puţin limba de scorţişoarǎ şi cultura care
m-au încântat şi continuǎ sǎ-şi exercite influenţa asupra mea mereu.
Minunǎţia asta
de la Jamie Oliver citire poate fi
consumatǎ fie ca desert, fie ca mic dejun. E a treia oarǎ când o pregǎtesc şi o
voi mai face pentru cǎ e gustoasǎ şi aş vrea sǎ mai încerc şi alte combinaţii
de fructe. Pentru azi, eu am ales bananele şi cǎpşunile pe de o parte, şi
pepene galben şi cireşe pe de alta.
Se face aşa:
amestecul de fructe ales, cǎpşuni şi
banane / pepene galben şi cireşe,
în cazul meu, se dǎ prin puţinǎ miere
pentru a fi îndulcit.
Se iau douǎ felii
de pâine albǎ toast – eu am încercat
o datǎ şi cu pâine albǎ normalǎ şi e mai bunǎ cea toast, rǎmâne întreagǎ în toatǎ
desfǎşurarea de forţe- şi se ung cu un strat subţire de unt pe fiecare parte.
Ȋntr-o farfurie
se bat trei ouǎ cu douǎ-trei linguri de zahǎr brun şi se
dau ambele felii de pâine prin acest amestec. Se scurge excesul şi se întinde
amestecul de fructe pe o felie, lǎsând un pic de spaţiu pe margini. Deasupra se
pune cealaltǎ felie şi se apasǎ pentru ca fructele sǎ se lipeascǎ de pâine.
Sandvişul acesta
se prǎjeşte în puţin unt, pe ambele pǎrţi, apǎsându-l pentru ca fructele sǎ
intre în pâine. Când pâinea devine aurie şi crocantǎ, se scoate din tigaie şi
se serveşte. Noi am pus deasupra puţinǎ îngheţatǎ de caramel şi restul de
amestec de fructe rǎmas. Ne-a plǎcut mai mult amestecul de pepene galben cu
cireşe, iar când fiebinţeala pâinii s-a întâlnit cu îngheţata, s-au întâmplat
lucruri tare satisfǎcǎtoare pentru papilele noastre.
Ȋn ce priveşte
cantitǎţile, am folosit cam o mânǎ de cireşe fǎrǎ sâmburi şi tǎiate în
sferturi, o felie de pepene, tot o mânǎ de cǎpşuni tǎiate şi cam trei sferturi
de bananǎ şi mi-au ieşit 4 sandvişuri, douǎ cu fiecare tip de amestec.
Bon app’!
Etichete: a la francaise, banane, capsuni, cirese, oua, paine, pepene galben, unt