Mie ploaia îmi
dǎ un dor de ducǎ ceva de speriat, aşa cǎ zilele astea m-am delectat cu multe
poze din Provence- n-am fost încǎ acolo şi e mare pǎcat-, cu picturi cu domni
şi doamne servind ceai, cu insomnii şi gânduri de-a valma. Şi pentru cǎ atunci
când se întâmplǎ toate astea la un loc am un sentiment cǎ sunt iar chupachupsǎ,
m-am hotǎrât sǎ-mi fac un desert favorit din copilǎrie: macaroane cu brânzǎ.
Ingrediente:
400
grame macaroane
150
de grame brânzǎ proaspǎtǎ de vaci
100
de grame brânzǎ de vacǎ
2
linguri de smântânǎ
3
ouǎ
Un
cub de unt
Zahǎr
Macaroanele se fierb
conform instrucţiunilor de pe pachet.
Am amestecat
cele douǎ tipuri de brânzǎ cu smântâna şi douǎ ouǎ şi am pus peste paste. Am
amestecat uşor pentru omogenizare.
Am uns un vas de
yenna cu un cubuleţ de unt şi am turnat pastele. Se lasǎ la cuptor 20 de
minute- dupǎ zece minute, vasul se scoate şi se pune un ou bǎtut bine deasupra,
pentru un aspect gǎlbior de efect. Se serveşte cu zahǎr. Eu am avut doar brun dar e mai bun cu cel alb.
Noi am însoţit cu şampanie şi nişte urǎri dar nu e o
regulǎ... :).
Bon app’!
Etichete: branza de vaci, copilarie, macaroane, oua, smantana, unt