Salata aceasta
arǎbeascǎ este o incântare pentru papile pentru multitudinea de arome, este rǎcoritoare,
deci excelentǎ pentru zilele cǎlduroase care ne aşteaptǎ şi chiar avem nevoie
sǎ ne desfǎtǎm cu ea acum când roşiile sunt atât de zemoase şi parfumate.
Ingrediente:
100
grame de bulgur
5
roşii bine coapte
1
ceapǎ roşie
1
legǎturǎ de pǎtrunjel
Câteva
frunzuliţe de mentǎ
Ulei
de mǎsline
Zeama
de la o lǎmâie
Sare
Ȋntr-un
recipient etanş se pun bulgurul şi roşiile tǎiate bucǎţele mici. Se agitǎ
recipientul ca bulgurul sǎ fie bine acoperit de roşii. Se lasǎ la rece cam 2
ore pânǎ se înmoaie bulgurul.
Ceapa se taie
mǎrunt, se toacǎ pǎtrunjelul şi menta şi se adaugǎ peste bulgur şi roşii şi se
amestecǎ bine.
Se adaugǎ zeama
de la o lǎmâie şi ulei de mǎsline, se potriveşte de sare şi se serveşte.
Bon app'!
Etichete: aperitiv, bucatarie arabeasca, bulgur, ceapa, menta, patrunjel, rosii