Tabbouleh



Salata aceasta arǎbeascǎ este o incântare pentru papile pentru multitudinea de arome, este rǎcoritoare, deci excelentǎ pentru zilele cǎlduroase care ne aşteaptǎ şi chiar avem nevoie sǎ ne desfǎtǎm cu ea acum când roşiile sunt atât de zemoase şi parfumate. 

Ingrediente:

100 grame de bulgur
5 roşii bine coapte
1 ceapǎ roşie
1 legǎturǎ de pǎtrunjel
Câteva frunzuliţe de mentǎ
Ulei de mǎsline
Zeama de la o lǎmâie
Sare


Ȋntr-un recipient etanş se pun bulgurul şi roşiile tǎiate bucǎţele mici. Se agitǎ recipientul ca bulgurul sǎ fie bine acoperit de roşii. Se lasǎ la rece cam 2 ore pânǎ se înmoaie bulgurul. 

Ceapa se taie mǎrunt, se toacǎ pǎtrunjelul şi menta şi se adaugǎ peste bulgur şi roşii şi se amestecǎ bine. 

Se adaugǎ zeama de la o lǎmâie şi ulei de mǎsline, se potriveşte de sare şi se serveşte.


Bon app'!

Etichete: , , , , , ,