A aşteptat destul de mult peştele ǎsta delicios sǎ aparǎ
aici, aşa cǎ am decis sǎ îl fac public cât mai repede şi sǎ fac un... peşte
cinstit din el. Ne era de mult poftǎ şi chef sǎ-l încercǎm, mai ales dupǎ o
escapadǎ la munte unde am gustat un pǎstrǎv direct din pǎstrǎvǎrie, la grǎtar,
cu salatǎ şi lǎmâie. Ne-a rǎmas gândul la el, aşa cǎ în primul week-end dupǎ
munte, am fost la Auchan şi-am luat mamutul acesta. Da, e mare, dar l-am
terminat instantaneu. M-am inspirat de la Laura Adamache pentru reţetǎ!
Ingrediente:
2
pǎstrǎvi
2
roşii
2
ardei graşi
4
ciuperci champignon mari
Pǎtrunjel,
busuioc
Sare,
piper
Unt
Lǎmâie
½
pahar de vin alb
Am tǎiat
legumele în feliuţe foarte subţiri. Pǎtrunjelul se toacǎ mǎrunt.
Se amestecǎ
toate şi se aromatizeazǎ cu busuioc, proaspǎt sau uscat, şi se adaugǎ sare şi
piper dupǎ gust.
O folie de
aluminiu se unge cu unt şi se formeazǎ un strat de legume, pe lung. Deasupra, se
întinde peştele, îl umplem cu legume şi punem şi deasupra lui, stropindu-l la
sfârşit cu vin.
Folia de
aluminiu se sigilieazǎ şi se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 200 de grade vreo
15-20 de minute sau mai mult, dacǎ vǎ pricopsiţi cu un gigant de peşte ca noi
:). Se stropeşte cu lǎmâie şi e gata de îmbucat.
Bon app’!
Etichete: ardei, busuioc, ciuperci, patrunjel, peste, rosii, vin