Haute cuisine sau cum sǎ guşti din joie de vivre-ul franţuzesc


...cronicǎ de eveniment scrisǎ de subsemnata acum ceva timp pentru foodcrew.ro :)


Miercuri seara a avut loc cel de-al cincilea şi penultimul eveniment dedicat gastronomiei internaţionale organizat de The Harbour, cu o incursiune în perfecţiunea bucǎtǎriei franţuzeşti din care a fost creat meniul de pe Titanic acum 100 de ani.

Dacǎ mi-ar cere cineva un singur cuvânt care sǎ descrie cel mai bine seara trecutǎ, acel cuvânt ar fi probabil „delicios”. Şi, evident, nu vorbesc numai de evenimentul culinar în sine, ci şi de întreaga experienţǎ de a te afla într-un loc unde personalul face, de fiecare datǎ, efortul ca toţi cei care-i calcǎ pragul sǎ se simtǎ excelent. 

Deşi anunţat pentru ora 20, evenimentul propriu-zis a început puţin înainte de ora 21, dar cred cǎ niciunul dintre participanţi nu a fost afectat de decalaj: în fond, a fost timp berechet sǎ îşi cunoascǎ comesenii şi sǎ plece urechea la minunatele cântece în limba de miere şi scorţişoarǎ. Mai mult, „portul” a fost legǎnat şi de un cvartet de coarde care a întreţinut atmosfera cu arii celebre din care, spre ruşinea mea, nu am reţinut decât un Shostakovich. 


Continuarea AICI.