...cronicǎ de eveniment scrisǎ de
subsemnata acum ceva timp pentru foodcrew.ro :)
Miercuri seara a avut loc cel de-al
cincilea şi penultimul eveniment dedicat gastronomiei internaţionale organizat
de The Harbour,
cu o incursiune în perfecţiunea bucǎtǎriei franţuzeşti din care a fost creat
meniul de pe Titanic acum 100 de ani.
Dacǎ mi-ar cere
cineva un singur cuvânt care sǎ descrie cel mai bine seara trecutǎ, acel cuvânt
ar fi probabil „delicios”. Şi, evident, nu vorbesc numai de evenimentul culinar
în sine, ci şi de întreaga experienţǎ de a te afla într-un loc unde personalul
face, de fiecare datǎ, efortul ca toţi cei care-i calcǎ pragul sǎ se simtǎ
excelent.
Deşi anunţat
pentru ora 20, evenimentul propriu-zis a început puţin înainte de ora 21, dar
cred cǎ niciunul dintre participanţi nu a fost afectat de decalaj: în fond, a
fost timp berechet sǎ îşi cunoascǎ comesenii şi sǎ plece urechea la minunatele
cântece în limba de miere şi scorţişoarǎ. Mai mult, „portul” a fost legǎnat şi
de un cvartet de coarde care a întreţinut atmosfera cu arii celebre din care,
spre ruşinea mea, nu am reţinut decât un Shostakovich.