Le-am fǎcut de
poftǎ de dulce. Mǎ sǎturasem (ei, mǎ alint! n-am ajuns acolo nici pe departe)
de pâine prǎjitǎ cu unt şi dulceaţǎ şi vroiam ceva repede-repede sǎ mǎ aline. Şiiiii
pancakes... Aveam vreo patru mere pentru un crumble (îl fac şi pe ǎla, nicio
grijǎ), dar din motive care acum îmi scapǎ, nu l-am mai fǎcut. Erau prea
acrişoare ca sǎ muşc direct din ele aşa cǎ pancaaaaakes. Singurul lucru care
nu-mi place e cǎ trebuie sǎ mǎnânc singurǎ din ele: Luc a simţit merele, a zis
cǎ e ceva ciudat în clǎtite, a auzit ce, le-a dus înapoi. Ştiam cǎ nu e
pasionat de fructe, nici eu nu sunt, dar desertul ǎsta chiar a fost bun. Vouǎ
vǎ place sǎ mâncaţi singuri din ceea ce gǎtiţi şi cu gândul la alţii?
Din
ingredientele folosite de mine ies 12 pancakes. Pe scurt, lucrurile stau aşa: Ȋntr-un
bol mai mare, 200 de grame de fǎinǎ se
amestecǎ cu 1 lingurǎ zahǎr (brun am
pus eu), 2 linguriţe de praf de copt,
puţinǎ sare şi scorţişoarǎ dupǎ gust.
Radem trei mere fǎrǎ coajǎ şi le amestecǎm cu
250 de ml de lapte, un ou bǎtut şi
esenţǎ de vanilie.
Amestecǎm
ingredientele uscate cu cele lichide, luǎm cu lingura din compoziţie şi turnǎm
în tigaia încinsǎ bine. Eu nu am pus ulei dar se pot folosi câteva picǎturi. Când
încep sǎ facǎ bule, pot fi întoarse pe
partea cealaltǎ.
Eu am încercat patru
combinaţii de toppinguri pentru pancakes: miere, dulce de leche, iaurt şi iaurt
cu dulceaţǎ de caise, toate au fost delicioase.
Bon app'!
Etichete: Bucatarie americana, mere, pancakes