Acum o sǎptǎmânǎ
am fost la o demonstraţie de gǎtit ţinutǎ de Ligia Pop cu prilejul lansǎrii
celei mai noi cǎrţi ale ei. Cu douǎ sǎptǎmâni înainte, mâncasem şi scrisesem
AICI despre restaurantul Barca. Aşa a intrat raw vegan-ismul în viaţa mea. Nu
mǎ aşteptasem la nimic, îmi place semi-vegetarianismul meu şi nu am de gând sǎ
schimb nimic radical, dar mi-a plǎcut ce am vǎzut şi mai ales gustat şi am
început sǎ studiez problema. Reţete, adicǎ. La demonstraţia de gǎtit, am gustat
din icre de chia geniale, mi-a rǎmas sufletul la ele, atât de bune au fost, o
sǎ le fac sigur. Dulciuri n-am apucat, dar dupǎ cum aratǎ toate pe care le-am
vǎzut, îs pozitivǎ ca-s foarte bune. La Barca am mâncat numai minuni, citiţi în
recenzie despre sushi şi pasta de mǎsline, divine, zǎu!
Rǎsfoiam blogul
Ligiei şi am vǎzut reţeta asta de gingerade, limonadǎ cu ghimbir, din care
bǎusem un pahar şi la demonstraţia de gǎtit. Ȋmi place ghimbirul, l-am evitat o
vreme, dar cred cǎ e timpul sǎ-i fac din nou loc în alimentaţie. Şi aşa am
fǎcut una din puţinele reţete de rǎcoritoare de pe acest blog.
Avem nevoie de: 3 cm de rǎdǎcinǎ de ghimbir, şi dacǎ sistemul metric vǎ dǎ şi vouǎ bǎtǎi de
cap :), mǎsuraţi aproape trei degete, curǎţatǎ de coajǎ, tǎiatǎ în cuburi şi pusǎ
în blender cu sucul de la 2 lǎmâi, miere
dupǎ preferinţe, eu am pus vreo 6 linguriţe cred şi 1 litru de apǎ.
Se blitzuiesc
câteva secunde şi se strecoarǎ când e gata. Daţi la frigo pentru o jumǎtate de
orǎ şi beţi licoarea magicǎ. E medicamentul universal pentru aproape orice nevoie
am avea.
Bon app'!
Etichete: Bauturi, ghimbir, lamaie, miere