Cred cǎ se fac
deja doi ani de când fac acest deliciu cu cel mai mare succes dintre toate.
L-am vǎzut la Elena de la Le blog piquant şi deşi eram prevenitǎ cǎ e calorios-
o sǎ vedeţi!- nu m-am dat în lǎturi. E cea mai bunǎ şi ultra-rapidǎ reţetǎ când
se anunţǎ vizitatori şi mi-au cerut atât de mulţi omuleţi reţeta, încât pipota
mea a crescut poate nepermis de mult în ǎst’ timp. Când îmi zice cineva cǎ e
bun-bun-bun, mǎ simt ca în timpurile când recomandam în toate pǎrţile
Everything is Illuminated şi Bǎrbierul din Siberia şi toatǎ lumea îmi mulţumea
cǎ le-am fǎcut ziua şi viaţa mai bune :P. Bon, acum cǎ am delimitat cât de
huuuuge e ego-ul meu, sǎ trecem şi la lucrurile pentru care ne-am adunat aici
:)
Olive cheese bread
se face aşa: o cutie micǎ de smântânǎ (200
de grame) se amestecǎ cu 60-70 grame
de unt moale, o legǎturǎ de ceapǎ verde şi 200 de grame de mǎsline negre (se pot folosi şi mǎsline verzi
simple sau cu diferite umpluturi, mie nu-mi plac). E mai bine sǎ aveţi mǎsline
deja fǎcute rondele (cu cele întregi o sǎ fiţi mereu tentaţi sǎ ciuguliţi mai
mult decât e cazul- been there, done that!). Am adǎugat cam 200 de grame de caşcaval ras şi am amestecat bine toate
ingredientele.
Dupǎ ce
umplutura e gata, adǎugaţi nişte piper
negru mǎcinat şi daţi deoparte. Ȋncǎlziţi cuptorul la 180 de grade, foc
potrivit. Tǎiaţi o bagheta în 4 şi
apoi pe lung şi aşezaţi umplutura peste ele. Daţi la cuptor cam 20-25 de
minute.
O sǎ vǎ placǎ la
nebunie, garantat! :)
Bon app’!
Etichete: olive cheese bread