
Şi se fǎcea cǎ
sǎptǎmânile trecute m-am retras din Bucureştiul zgomotos în Ploieştiul de
baştinǎ, mic şi liniştit, cu copii care se întind pe iarbǎ fǎrǎ
nicio grijǎ şi-apoi îţi aduc frunze ca pe ofranda cea mai de preţ şi te şi
întreabǎ galant cum te cheamǎ :P, dar şi cu tot felul de ciudaţi care strigǎ
prin parcuri „Jesus, I love you!" Oh, well, aveam cartea la mine, şi citeam impasibilǎ
aşa cǎ nu mi s-a întâmplat nimic anapoda. Ziceam de casǎ. Tata mǎ întâmpinǎ
mereu cu bunǎtǎţi, şi-aşa îi calc pragul rar şi îmi simte lipsa. De data asta,
avea mustul congelat, mai am puţin din el, şi deşi am primit oferte sǎ-l vând,
doar nu-s într-o ureche... Ȋn afarǎ de must, ciufulici, cea mai nouǎ descoperire
a lui în materie de prǎjituri, o excelentǎ mâncare de fasole cu usturoi- pe
care trebuie neapǎrat s-o reproduc şi eu-, şiiiiiii... tulpini multe de
busuioc. Mǎ plânsesem cǎ e scump şi puţin prin magazine şi mi l-a adus de la
ţarǎ prin „intervenţii” la surori şi era bucuros nevoie mare cǎ a reuşit sǎ-mi
facǎ o surprizǎ. N-a prea înţeles ce vroiam cu frunzele, dar m-a întrebat
serile trecute dacǎ a fost bun, aşa cǎ poate o sǎ îl ademenesc şi pe el în
tabǎra iubitorilor de pesto. :)

Aveam reţeta
asta de mult bookmark-uitǎ şi salivam de câte ori o deschideam şi pentru cǎ
acum aveam prada de busuioc, nimic nu-mi mai stǎtea în cale [insert evil laugh
here].
Am fǎcut pesto-ul
pe modelul de aici. Am avut câteva mâini bune de busuioc, pe care l-am pus în robot cu nuci caju puţin prǎjite în prealabil, 3 cǎţei de usturoi, o mânǎ micǎ de parmezan şi puţin ulei de mǎsline pentru aspectul cremos.
Mi-a ieşit cam 250 de grame de pesto. Am
adǎugat nişte sare şi am dat deoparte.
Am pus apǎ la
fiert cu sare şi am lǎsat 200 de grame
de paste fusili pânǎ au devenit al dente, cam 7-8 minute. Le-am scurs şi
le-am lǎsat şi pe ele sǎ se odihneascǎ puţin.
Ȋntr-o altǎ
crǎticioarǎ, am turnat cam 200 de grame
de smântânǎ, o feliuţǎ de unt şi 50 de grame de parmezan şi când untul s-a
topit, am adǎugat pesto-ul. Am amestecat de câteva ori şi l-am turnat peste paste,
amestecând cu grijǎ. Deasupra am pus o roşie tǎiatǎ mǎrunt şi rǎceala lor s-a
îmbinat perfect cu aroma pesto-ului şi fierbinţeala pastelor.
Bon app’!
Etichete: parmezan, paste, pesto