Stǎteam într-o
sâmbǎtǎ, singurǎ cuc în casǎ, şi am hotǎrât cǎ vroiam sǎ mǎ simt sofisticatǎ (:P)
în ziua aia, asemeni lui James Bond când bea Martini, ca în filmul despre care
am povestit puţin aici. Cum la mine sofisticarea înseamnǎ un pahar de
vin roşu bun, m-am tot rǎsucit sǎ vǎd cu ce aş putea sǎ-l însoţesc. Şi rǎsfoind
cartea cu bucate mediteraneene adusǎ de Moş Nicolae, am dat peste Mozzarella in
carozza. Gustasem preparatul la Seara Napoletanǎ şi-mi plǎcuse, aşa cǎ am
pornit sǎ combin aromele, deja anticipând cǎ papilele mele vor fi gâdilate
plǎcut la masa de prânz.
Am început prin
a tǎia crusta de la 8 felii de pâine
toast şi pǎstrându-le pentru porumbeii care se odihnesc din când în când pe
pervazul ferestrei mele. Am acoperit fiecare felie cu mozzarella, am folosit cam 200
de grame în total. Deasupra brânzei am presǎrat sare, piper, oregano uscat şi puţin parmezan. Le-am acoperit cu celelalte felii de pâine, ca sǎ formeze
un sandwich, „cǎruţa”, adicǎ, şi am presat bine. Ca umpluturi, se mai pot
folosi anşoa, capere şi diferite verdeţuri, fiecare cu poftele din dotare.
Am bǎtut bine 3 ouǎ cu sare şi piper şi am trecut
sandwich-urile cu brânzǎ prin amestec, presând cu mâna ca sǎ se îmbibe bine pe
fiecare parte. Le-am lǎsat sǎ se odihneascǎ vreo 10 minute cât am executat o
salsa simplǎ, de roşii.
Am tǎiat 3 roşii mǎrunt, am adǎugat o legǎturǎ de pǎtrunjel şi un vârf de sare
şi piper. Am turnat puţin ulei de
mǎsline şi oţet balsamic, şi am
amestecat bine.
Se încǎlzeşte
ulei în tigaie şi se prǎjesc sandwich-urile cu mozzarella pânǎ când se formeazǎ
o crustǎ aurie, cam douǎ minute pe fiecare parte. Se scot pe şervete absorbante
şi dupǎ ce s-au rǎcorit puţin, se taie în triunghiuri, se mai presarǎ puţin
piper şi parmezan deasupra şi se servesc, cu salsa alǎturi.
Bon app’!
Etichete: mozzarella, parmezan, salsa