Ruladǎ cu feta şi spanac


A trecut şi Crǎciunul ǎsta, fǎrǎ sǎ merg la patinoar cum obişnuiam, dar şi fǎrǎ sǎ mai poftesc la bunǎtǎţile „porceşti” întinse pe masǎ de tatǎl meu (poate cǎ dupǎ doi ani juma’, corpul meu a început sǎ se obişnuiascǎ cu lipsa cǎrnii). Ne-am întors în bârlogul nostru, unde e cald şi bine, am primit nişte prieteni nevǎzuţi de mult care ne-au şi invitat la nunta lor, în martie. E bine! N-am citit nimic de peste o sǎptǎmânǎ şi, ca de fiecare datǎ când se întâmplǎ asta, mǎ simt cam golaşǎ pe dinǎuntru. Asta nu e bine! Am scris (pentru mine) mai mult totuşi. Asta e bine!  :)

 
Rulada asta a apǎrut pentru cǎ am dat de o foaie de aluat cumpǎrat în congelator şi mai şi vǎzusem nişte baby spanac la Mega şi în capul meu a prins imediat contur ideea unor rulouri. 

Am fǎcut aşa: am cǎlit în ulei 200 de grame champignon tǎiate mǎrunt, cu tot cu codiţe, am presǎrat puţin piper proaspǎt mǎcinat şi, la sfârşit, am adǎugat şi 2 legǎturi de ceapǎ verde tocate şi am amestecat de câteva ori. Le-am dat deoparte sǎ se rǎcoreascǎ.

 
Ȋntr-un bol, am mǎrunţit 300 de grame de brânzǎ feta cu furculiţa, iar în alt bol, am bǎtut 2 ouǎ.
Am pus foaia de aluat de 400 grame pe masa înfǎinatǎ, am întins-o puţin cu sucitorul, şi am început aranjarea ingredientelor. Am uns foaia cu jumǎtate din cantitatea de ou bǎtut, apoi am pus cam 50 de grame de baby spanac. Am lǎsat frunzele întregi. Peste spanac, am turnat amestecul de ciuperci şi ceapǎ, iar la sfârşit, feta. Am rulat foaia şi am tǎiat-o ochiometric, sǎ fie bucǎţile destul de grosuţe, cred cǎ-s vreo 2 cm- mie sistemul metric îmi pune probleme evidente :)). 
Le-am uns pe fiecare cu oul rǎmas. Pe deasupra, puteţi pune şi puţin mac, dacǎ vǎ place. Se dau la cuptorul încins la 200 de grade vreo 20 de minute.
Bon app’!