Aluatul: Am pus în robot 200 de grame de fǎinǎ, 100 de grame de unt
rece plus un vârf de sare şi am
mixat pe prima treaptǎ pânǎ rezultǎ o consistenţǎ fǎrâmicioasǎ. Am pus apoi 1 ou şi am mai mixat pânǎ s-a format
aluatul. Voilà! L-am luat din vasul robotului şi l-am dat la frigider. Eu l-am
ţinut peste noapte acolo, dar ar trebui sǎ stea minim 1 orǎ la rece.
Umplutura am meşterit-o
aşa: am tǎiat 3 fire de praz mǎrişoare în
rondele şi le-am pus la cǎlit în câteva linguri de ulei. Dupǎ ce s-au înmuiat,
am adǎugat peste ele cam 400 de grame de
ciuperci, feliate. Am pus puţinǎ sare
şi piper, am lǎsat sǎ se evapore
toatǎ apa şi gata.
Am scos aluatul
de la frigider, l-am întins cu sucitorul pe masa înfǎinatǎ, l-am prins bine de
marginile tǎvii unse cu puţin unt şi l-am dat la cuptorul încǎlzit la 175 de
grade cam 10 minute.
Dupǎ ce l-am
scos, am turnat amestecul de ciuperci şi praz peste el.
Am amestecat cam
200 de grame de smântânǎ cu 2 ouǎ, am asezonat cu un vârf de sare
şi piper proaspǎt mǎcinat, plus o
jumǎtate de legǎturǎ de mǎrar, am amestecat de câteva ori şi apoi am ras 100 de grame de brânzǎ de caprǎ şi o felie de brânzǎ de vacǎ.
Am pus acest
amestec peste ciuperci şi praz şi deasupra am ras şi puţin caşcaval.
Am dat la cuptor,
tot la 175 de grade, pentru 35 de minute. A ieşit o minunǎţie de quiche, cu arome
bogate, pe care l-am mâncat cu urechile la ploaia de afarǎ şi ochii la un
episod din Being Erica, pe care-l vǎd a doua oarǎ.
Bon app’!