Zice Luc într-o
zi: „Mai ştii ce vroiai sǎ faci de revelion şi n-ai fǎcut?” Mǎ uit chiorâş la
el- îs tare multe lucruri pe care aş fi vrut sǎ le fac dar niet timp sau
ingrediente, cine mai ştie motivele? Şi îl aud dupǎ: „De bǎut?” Aaaaa, pǎi zi
aşa, guguştiucule! Eggnog? „Da”, zice satisfǎcut. „Vreau!!!” Mǎ uit din nou la
el, neîncrezǎtoare: „Da’ ştii cǎ e bǎuturǎ de ladies...” „Nu mǎ intereseazǎ”,
zice, dupǎ ce dǎ de câteva ori ochii peste cap.
Şi mǎ apuc de
eggnog. Ca nerǎbdǎtorii ce suntem amândoi, am gustat din el imediat ce l-am
fǎcut şi acum vi-l prezint dupǎ ce a stat o sǎptǎmânǎ la frigider (cred cǎ mint
cu neruşinare, a stat vreo 6 zile). Nu mai rezista mult acolo aşa cǎ mai bine
acum. S-au împrietenit gǎlbenuşurile cu alcoolul şi e mai bun decât atunci. Mi-am
fǎcut şi un bol de gogoşi dupǎ reţeta lui Edith şi sǎ înceapǎ dezmǎţul
dulce, zic!
Eggnogul l-am
rezolvat aşa: Am mixat 6 gǎlbenuşuri cu
250 de grame de zahǎr pudrǎ pânǎ ce
se ajunge la o consistenţǎ cremoasǎ.
Am adǎugat apoi
cam juma’ de litru de lapte, uşurel,
în fir subţire, şi se mixeazǎ în continuare pânǎ ce se terminǎ tot laptele.
Se adaugǎ şi 8 linguri de frişcǎ lichidǎ (nebǎtutǎ),
la fel de uşor, 200 ml de coniac (n-am
avut rom) şi o fiolǎ de esenţǎ de
vanilie.
Se toarnǎ în
recipiente de sticlǎ şi se pǎstreazǎ la frigider cel puţin o sǎptǎmânǎ.
Acum zbor sǎ vǎd
şi eu minunea de Mega Image de la Gemeni.
Etichete: Bauturi