Pentru cǎ timpul
mǎ preseazǎ şi trebuie sǎ fac un drum pân’ la Ploieşti azi, sǎ vǎd cum am ieşit
în poza de buletin (brrrr!) şi la aeroport, sǎ vǎd cum aratǎ unul din cei mai
noi membri din familia mea (iuhuhuhuuuu!), zic doar cǎ provocarea secretǎ din
aceastǎ lunǎ a fost organizatǎ de Diana, iar blogul desemnat mie a fost My Fancy Cake, de unde mi-am ales o reţetǎ uşoarǎ, salata de dovlecei,
dupǎ ce cochetasem cu muuuuulte altele, dar de care din pǎcate nu aveam timp în
aceste zile pline de evenimente :P.
Aşadar, am
spǎlat 3 dovlecei, le-am tǎiat
capetele şi i-am feliat. I-am aşezat într-o tavǎ de yenna, i-am stropit cu ulei
de mǎsline şi puţinǎ sare şi i-am lǎsat la cuptorul încins la 180 de grade timp
de vreo 40 de minute.
Când i-am scos,
le-am fǎcut un sos din 3 cǎţei de
usturoi şi zeama de la o jumǎtate de
lǎmâie, am turnat acest amestec peste ei şi i-am amestecat cu grijǎ şi am
ras şi puţinǎ feta, pentru cǎ totul
e mai bun cu puţinǎ brânzǎ alǎturi. Şi da, salata asta e mai gustoasǎ rece
decât caldǎ şi potrivitǎ dupǎ destrǎbǎlǎri cu quesadilla şi chipotle, muffins
ciocolatoşi şi Margarita. :)
Bon app’!
Etichete: salate