Mai e puţin pânǎ
luni şi atunci bloguleţul acesta împlineşte un an, iar eu voi bifa altǎ cǎsuţǎ
când voi completa cine-ştie-ce formulare care includ şi vârsta. Aşa cǎ am de
gând sǎ petrec trei zile, ca-n poveşti, pentru cǎ mi-s simpaticǎ şi merit :P.
Ȋn altǎ ordine
de idei, vouǎ, omuleţilor care intrǎ aici, vǎ voi cere ajutorul în curând ca sǎ
pot planta un copǎcel. Asta pentru cǎ sunt vALLuntar şi voi scrie aici o
recenzie la o carte care pare foarte fainǎ. Detalii despre ea la momentul
potrivit :).
Altfel, scriu,
gǎtesc, mǎ uit la The Walking Dead (of, ce mi-ai fǎcut, Almitis!),
visez urât noaptea din cauza lui, dar deocamdatǎ nu pot opri, m-am îndrǎgostit
de Christoph Waltz în „Inglourious Basterds”, e foarte, foarte tare, ascult
melodia asta pe repeat de zile bune- luaţi şi voi de gustaţi din
dulceaţa-i- şi aştept primǎvara şi revederea cu oameni dragi. Am fost şi într-o
ceainǎrie fainǎ, cu miros de cafea bunǎ- eu doar presupun, cǎ nu beau
cafea-, cu ceaiuri aromate şi prǎjituri gustoase. Ce e ciudat acolo e cǎ tre’ sǎ
te uiţi la ceas mereu (cel puţin în week-end) pentru cǎ sunt rezervǎri peste
rezervǎri şi mai cǎ te simţi dator sǎ pleci înainte sǎ-ţi „expire” timpul” ca
sǎ nu fii jenat când vin urmǎtorii.
Despre salata de
paste, numai de bine, n-are de ce sǎ nu fie delicioasǎ, încercaţi şi veţi
vedea.
Se începe cu
decongelarea fructelor de mare, spǎlarea şi scurgerea lor printr-o sitǎ.
Am pus apoi 300 de grame de paste scurte la fiert
în apǎ cu sare. Le-am lǎsat pânǎ s-au fǎcut al dente. Le-am amestecat cu o lingurǎ de unt şi le-am dat deoparte.
Ȋntr-o tigaie,
am pus la încǎlzit câţiva stropi de ulei şi am aruncat acolo 4 cǎţei de usturoi tǎiaţi fin. I-am
lǎsat sǎ se perpeleascǎ puţin, am adǎugat o
ceaşcǎ mare de vin alb, 300 de grame de fructe de mare decongelate şi
puţinǎ sare. Am acoperit tigaia şi
le-am lǎsat la foc mediu pânǎ când lichidul este aproape absorbit. Apoi, am
turnat pastele în tigaie, am amestecat de câteva ori, am luat de pe foc şi
le-am lǎsat puţin la rǎcit.
Am fǎcut un sos
din câteva picǎturi de ulei de mǎsline, zeama de la o jumǎtate de lǎmâie, sare
şi piper. Şi am bǎut vin alb, evident! :)
Bon app’!
Etichete: fructe de mare, paste