Cu aceastǎ
reţetǎ vine şi o micǎ victorie personalǎ, omuleţul cu care locuiesc o sǎ fie
mândru de mine :P: am reuşiiiiit! N-am pus pipeeeeeer! Şi e bun şi-aşaaaaa! Dacǎ
şi voi sunteţi ca mine şi obişnuiţi sǎ piperaţi sau sǎ iuţiţi prea mult
mâncarea de obicei – e cel mai bun aşa, nu?- o sǎ înţelegeţi cât de mare a fost
provocarea. Heh, simt cǎ pot sǎ fac orice acum >:).
Cum am fǎcut
ce-am fǎcut: am meşterit mai întâi un sos de roşii din douǎ cutii de roşii decojite, pe care le-am pus la foc mediu ameţite
cu puţinǎ sare. Când au început sǎ
bolboroseascǎ, am trecut cu furculiţa prin roşii sǎ le mǎrunţesc, am adǎugat oregano şi cimbru uscate, o lingurǎ
mare de bulion şi rondele de
mǎsline. Am dat deoparte.
Ȋn timp ce
roşiile erau pe foc, am spǎlat şi curǎţat o
jumǎtate de vânǎtǎ pe care am tǎiat-o apoi cubuleţe, am tǎiat mǎrunt o ceapǎ roşie şi 4 cǎţei de usturoi. Am avut un borcan de anghinare, pe care le-am trecut printr-un jet de apǎ şi le-am mai
mǎrunţit puţin.
Pastele- eu am
folosit 300 de grame de fusili-, se
pun la fiert în apǎ cu sare pânǎ ce devin al dente. Se scurg.
Ȋntr-o cratiţǎ
încǎpǎtoare, am pus câteva linguri de ulei de mǎsline şi am lǎsat bucǎţelele de
vinete sǎ se perpeleascǎ uşor. Dupǎ ce se înmoaie, dureazǎ vreo 10 minute
(amestecaţi din când în când), am adǎugat ceapa, usturoiul, anghinarea şi sosul
de roşii. Se lasǎ pe foc câteva minute.
Se încǎlzeşte
cuptorul la 180 de grade.
Se toarnǎ pastele
peste sosul de legume, amestecând uşor. Se adaugǎ 200 de grame de brânzǎ rasǎ (eu am folosit un amestec de feta şi
brânzǎ de vacǎ), se amestecǎ uşor şi se transferǎ într-un vas de yenna.
Deasupra se rade mozzarella. Se
acoperǎ vasul cu folie de aluminiu şi se dǎ la cuptor 15 minute. Dupǎ aceea, se
îndepǎrteazǎ folia şi se mai lasǎ încǎ 5-10 minute la cuptor.
Bon app’!
Etichete: paste