Paste cu vinete şi anghinare


Cu aceastǎ reţetǎ vine şi o micǎ victorie personalǎ, omuleţul cu care locuiesc o sǎ fie mândru de mine :P: am reuşiiiiit! N-am pus pipeeeeeer! Şi e bun şi-aşaaaaa! Dacǎ şi voi sunteţi ca mine şi obişnuiţi sǎ piperaţi sau sǎ iuţiţi prea mult mâncarea de obicei – e cel mai bun aşa, nu?- o sǎ înţelegeţi cât de mare a fost provocarea. Heh, simt cǎ pot sǎ fac orice acum >:).


Cum am fǎcut ce-am fǎcut: am meşterit mai întâi un sos de roşii din douǎ cutii de roşii decojite, pe care le-am pus la foc mediu ameţite cu puţinǎ sare. Când au început sǎ bolboroseascǎ, am trecut cu furculiţa prin roşii sǎ le mǎrunţesc, am adǎugat oregano şi cimbru uscate, o lingurǎ mare de bulion şi rondele de mǎsline. Am dat deoparte.

Ȋn timp ce roşiile erau pe foc, am spǎlat şi curǎţat o jumǎtate de vânǎtǎ pe care am tǎiat-o apoi cubuleţe, am tǎiat mǎrunt o ceapǎ roşie şi 4 cǎţei de usturoi. Am avut un borcan de anghinare, pe care le-am trecut printr-un jet de apǎ şi le-am mai mǎrunţit puţin.  

Pastele- eu am folosit 300 de grame de fusili-, se pun la fiert în apǎ cu sare pânǎ ce devin al dente. Se scurg.


Ȋntr-o cratiţǎ încǎpǎtoare, am pus câteva linguri de ulei de mǎsline şi am lǎsat bucǎţelele de vinete sǎ se perpeleascǎ uşor. Dupǎ ce se înmoaie, dureazǎ vreo 10 minute (amestecaţi din când în când), am adǎugat ceapa, usturoiul, anghinarea şi sosul de roşii. Se lasǎ pe foc câteva minute.

Se încǎlzeşte cuptorul la 180 de grade.

Se toarnǎ pastele peste sosul de legume, amestecând uşor. Se adaugǎ 200 de grame de brânzǎ rasǎ (eu am folosit un amestec de feta şi brânzǎ de vacǎ), se amestecǎ uşor şi se transferǎ într-un vas de yenna. Deasupra se rade mozzarella. Se acoperǎ vasul cu folie de aluminiu şi se dǎ la cuptor 15 minute. Dupǎ aceea, se îndepǎrteazǎ folia şi se mai lasǎ încǎ 5-10 minute la cuptor. 

Bon app’!

Etichete: