Am trecut prin
ceva emoţii cu gǎsitul conservelor Sun Food, dar când am vǎzut ce
concurs frumos au demarat- Gǎtesc sǎnǎtos
cu Sun Food- m-am hotǎrât sǎ fac tot posibilul sǎ le am. Si dacǎ salate
tot mânânc de câteva sǎptǎmâni încoace (din pǎcate, fǎrǎ rezultate vizibile
încǎ, dar îmi cultiv rǎbdarea aşa), cu dulcele am o relaţie specialǎ; ca orice
om sǎnǎtos, probabil :).
Ȋmi place la
nebunie ananasul, iar cel de la Sun Food e cu atât mai bun cu cât are conţinut
ridicat de vitamina C şi B6, e eficient în a ne reda energia şi are un conţinut
redus de zahǎr.
"Vara se
poartǎ deserturile reci", aşa cǎ, pentru cǎ e week-end, ne trezim de
dimineaţǎ şi facem prǎjituri. Ȋn cazul meu, cheesecake.
Pentru blat: Punem 300 de grame biscuiţi amaretti într-un robot de bucǎtǎrie şi
blitzuim pânǎ când rezultǎ o consistenţǎ nisipoasǎ.
Amestecǎm biscuiţii
(care sunt geniali, apropo) cu 100 de
grame de unt topit şi 3 linguri de
lapte. Omogenizǎm şi punem compoziţia într-o tavǎ cu pereţi detaşabili şi
presǎm ca sǎ fie cât de cât uniform. Mie îmi iese mai repede presând cu
degetele. Dǎm tava la frigider pânǎ pregǎtim crema.
Pentru cremǎ: Mixǎm 250 de grame de frişcǎ şi când aceasta nu se mai desprinde de tel o
amestecǎm cu 400 de grame de cremǎ de
brânzǎ (eu am combinat 200 de grame
de mascarpone şi 200 de grame de brânzǎ de
vaci cremoasǎ) şi 50-60 de grame de
zahǎr pudrǎ. Se omogenizeazǎ şi se adaugǎ un pliculeţ de vanilie Bourbon. Se amestecǎ din nou.
Aceastǎ
compoziţie se toarnǎ peste blat şi se niveleazǎ bine, cu dosul unei linguri.
Se dǎ la
frigider minim 4 ore.
Pentru
caramelizare avem nevoie de puţin suc din conserva de ananas şi câteva linguriţe de
zahǎr brun care se pun într-un vas la foc mic. Lǎsǎm zahǎrul sǎ se topeascǎ
şi sosul sǎ se îngroaşe şi adǎugǎm şi un
praf de scorţişoarǎ. Scoatem rondelele de ananas din cutie, le scurgem
puţin şi le punem în sos. Le lǎsǎm pânǎ capǎtǎ culoare, le scoatem şi le lǎsǎm
puţin la rǎcit. Le aşezǎm apoi peste feliile de cheesecake rece şi servim. Este
buuuun!
Bon app’!