Aştept
dimineţile cu nerǎbdare. Ȋmi place sǎ mǎ trezesc devreme, şi acum cǎ e aproape
noapte la 7, e încǎ şi mai bine. Nu e excelent dupǎ ce visezi sângele lui Meryl
Streep- nici nu vreau sǎ ştiu de unde vine visul ǎsta- dar cu ajutorul unui
mic-dejun fantastic, totul revine la normal.
Echilibrǎm totul cu o bruschetǎ sǎratǎ şi una dulce. Amestecǎm
cu un ceai indian şi ne energizǎm pentru toatǎ ziua.
Pentru bruscheta
sǎratǎ, avem nevoie de un ou pe care-l batem uşor, adǎugǎm piper proaspǎt
mǎcinat, o felie de telemea şi câteva pǎlǎrioare de ghebe cu care ne-am
încrucişat drumurile la Lidl. Si cum nu era sǎ stǎm ca momâile, le-am luat. Am
pus la prǎjit în puţin ulei. Am amestecat cu furculiţa de câteva ori, ca sǎ rezulte
zdrenţele necesare. Uşurel amestecǎm ca ghebele sǎ rǎmânǎ cât de cât intacte. Când e gata, aşezǎm omleta pe o felie de pâine prǎjitǎ
sau pe o Wasa integralǎ, ca mine.
Pentru bruscheta dulce, amestecǎm câteva linguri de ricotta cu puţinǎ esenţǎ
de vanilie. Ȋmpodobim bine felia de pâine (sau Wasa) cu ricotta, ornǎm cu boabe
de struguri şi picurǎm cu miere.
Pentru chai ne
trebuie ceai negru, condimente, lapte şi miere, dupǎ gust. Eu am avut amestecul de Masala deja preparat, cumpǎrat de
la Namaste, dar am fǎcut o datǎ şi cu condimentele separate. Aveţi
nevoie de ghimbir, piper, cardamom, nucşoarǎ şi cuişoare. Se pune ceaiul negru
în apa fierbinte şi dupǎ câteva secunde de bolborosit se adaugǎ şi o jumǎtate
de linguriţǎ de amestec de Masala. Se lasǎ puţin la fiert, se umple o canǎ pe
trei sferturi, se completeazǎ cu lapte şi se îndulceşte cu miere. Eu las foarte
puţin la fiert pentru cǎ, deşi gustos, inima mi-o ia la goanǎ ca Speedy
Gonzales. La fel, recomand bǎutul Masalei dimineaţa sau câââât mai departe de
ora de culcare. Pe mine mǎ lasǎ treazǎ şi cu o limbariţǎ ceva de speriat dacǎ-l
beau prea târziu. Croissant-ul e la datorie cǎ aşa îi
place lui.
Bunǎ dimineaţa! :)