Voi dormiţi? Vǎ
treziţi în miezul nopţii şi mergeţi tiptil şi îi informaţi pe cei dragi cǎ e
posibil ca Blink 182 sǎ concerteze pe National Arena? Eu o datǎ pe lunǎ- I
blame the frickin’ moon- am insomnii, aud culori şi vǎd sunete, mǎ sperii şi de
umbra mea, de la nesomn, evident, îmi îngheaţǎ mâinile şi mai dihai ca pânǎ
atunci- asta n-are nicio legǎturǎ cu nesomnul, da’ pot sǎ dau vina pe ce vreau
eu- şi, în general, am o stare de nestare care nu trece nici mǎcar cu o canǎ aburindǎ
din ceaiul divin de la Green Tea.
Asta n-are nimic a face cu tarta din reţeta de azi. Care e bunǎ imediat ce s-a rǎcit, a doua zi îşi cam pierde
din arome.
Ȋncepem
prin a vǎrsa 400 de grame de broccoli congelat
într-o tigaie unde am topit o bucatǎ de unt. Lǎsǎm pe foc pânǎ ce floretele se
perpelesc uşor. Dǎm deoparte, îndepǎrtǎm picul de apǎ care mai rǎmâne în tigaie
şi lǎsǎm sǎ se rǎceascǎ alene.
Ȋn
acest timp, într-un bol, amestecǎm 300
grame de smântânǎ, 3 ouǎ, o ceapǎ roşie tǎiatǎ mǎrunt, sare şi piper. Peste
aceastǎ combinaţie, radem 200 de grame
de brânzǎ de vacǎ şi 150 de grame de
brânzǎ de caprǎ. Omogenizǎm şi turnǎm amestecul într-o tavǎ unsǎ cu unt şi
tapetatǎ cu hârtie de copt. Eu nu pun, îmi place sǎ
spǎl vase :). Tǎiem 100 grame de somon în
felii mai mici şi punem din loc în loc, peste amestecul de smântânǎ, brânzǎ şi
broccoli. Dǎm la cuptorul încins la 180 de grade timp de 45 minute. Lǎsǎm sǎ se
rǎceascǎ puţin, ne înarmǎm cu douǎ felii şi un pahar (OK, mai multe) de must cǎ
aşa e bine şi aşa se cade.
Bon app’!
Etichete: tarte