Duminicǎ
am fost invitata Dianei la Sunday Lunch, proiectul ei fain cu oameni
simpatici şi mâncare gustoasǎ. Mi-a plǎcut “în deplasare”, pentru cǎ îmi place
ea, Diana, şi bloguleţul ei desfǎtǎtor şi delicios. Am
scris câteva cuvinte acolo, mai mult despre ce înseamnǎ duminica pentru mine. Nu
am amintiri extraordinare despre prânzurile copilǎriei, aşa cǎ mǎ strǎduiesc
acum sǎ îmi fie bine, sǎ mǎ bucur şi sǎ-mi priascǎ. Pentru acest prânz am
pregǎtit un camembert cu sos de smochine şi un mousse de ciocolatǎ.
Pentru camembert: roata de brânzǎ se scoate
din ambalajul ei şi se introduce la loc în cutie. Se cresteazǎ din loc în loc
şi se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 200 de grade cam 20 de minute.
Se iau apoi 3
smochine mǎricele şi se taie în 4-6 bucǎţi fiecare. Ȋntr-un vas se topeşte un
cub de unt şi se pun smochinele, lǎsându-le pe foc mediu timp de 2 minute. Se adaugǎ o lingurǎ de zahǎr brun şi puţinǎ apǎ şi se
lasǎ la caramelizat câteva minute.
Când e gata, Camembert-ul se lasǎ puţin sǎ se odihneascǎ şi se serveşte cu
sos de smochine deasupra şi pâine prǎjitǎ.
Pentru mousse: am folosit 400 de grame de
lapte de cocos pe care l-am turnat într-un bol, eliminând lichidul. Se mixeazǎ
câteva secunde la vitezǎ mare şi se adaugǎ o lingurǎ de cacao şi douǎ plicuri
de zahǎr vanilat Bourbon. Se mixeazǎ pânǎ când compoziţia e omogenǎ.
Ȋntr-o
crǎticioarǎ se pun 90 de grame de ciocolatǎ (cu 85% cacao, am avut eu) şi se
lasǎ la bain-marie pânǎ se topeşte. Se toarnǎ peste laptele de cocos şi se
omogenizeazǎ bine.
Amestecul acesta
se împarte în trei vase ramekin şi se lasǎ la frigider cel puţin trei ore. Se serveşte cu fulgi de cocos pe deasupra. E delicios!
Bon app’!
Etichete: Camembert, mousse