Icre din seminţe de chia


Ȋmi plac la nebunie icrele. Am o pasiune mai mult sau mai puţin secretǎ pentru ele de când mǎ ştiu şi cedez plǎcerii de a le consuma cam o datǎ la douǎ sǎptǎmâni. Le prefer pe cele fǎcute în casǎ, de tata, deşi îl cert de fiecare datǎ cǎ pune prea multǎ ceapǎ şi el se uitǎ la mine câş, ca atunci când i-am spus pentru prima datǎ cǎ nu mai mǎnânc carne şi ar fi bine sǎ gǎteascǎ ceva adecvat noii mele situaţii. Când astea nu existǎ, de cele mai multe ori, din pǎcate, sucomb la chemarea supermarketului care-mi prezintǎ o paletǎ largǎ de mǎrci, de unde aleg cu cea mai mare încântare doar una: Peştişorul de aur, varianta Salatǎ de icre de crap cu ceapǎ. 

Dar de când am fost la o demonstraţie de gǎtit raw-vegan ţinutǎ de Ligia Pop, cu ocazia lansǎrii unei cǎrţi, şi am gustat din icrele de chia care mi s-au pǎrut fabuloase,  mi-am jurat sǎ le reproduc şi eu. De atunci n-a trecut decât un an, dar ştiţi voi, mai bine mai târziu…

Reţeta e tot de la Ligia şi spune aşa: 75 de grame de seminţe de chia se pun în 100 de ml apǎ şi se amestecǎ bine. Se adaugǎ zeama de la o jumǎtate de lǎmâie şi sare dupǎ gust şi se amestecǎ pânǎ când se transformǎ într-o pastǎ de consistenţa gelatinei. Se adaugǎ 2 linguri de ulei şi o ceapǎ micǎ tocatǎ şi se omogenizeazǎ. 

Nu este cel mai arǎtos fel de mâncare, dar gustul te va da pe spate garantat. Ȋn afarǎ de asta, ai şi bonusurile cu care vine chia, adicǎ antioxidanţi, calciu, fibre, omega 3 şi 6, ajutând corpul sǎ elimine kilogramele în plus şi întǎrind sistemul imunitar. 

Bon app’!

Etichete: ,