2 ani de blog şi un giveawayOmuleţi dragi, s-a încheiat şi acest concurs şi vreau sǎ vǎ mulţumesc tuturor pentru urǎri, m-au bucurat foarte, foarte mult… Am ales azi doi câştigǎtori pentru cele douǎ pachete, iar numerele alese de domnul random au fost 36 şi 4. Asta înseamnǎ cǎ aştept de la Ana Piuaru şi Alexandra un mail în care sǎ-mi spunǎ unde sǎ trimit premiile sau, dacǎ sunt din Bucureşti (sau Ploieşti), un loc unde sǎ ne vedem :). Felicitǎri, fetelor, sper sǎ vǎ placǎ The Sweet Life in Paris şi sǎ folosiţi cu spor hârtiile decorative! Concurs terminat.
_________________________________________________________

Uraaaaa! Azi se fac doi ani de când scriu pe acest blog şi 2 + încǎ vreo 3 decade de când m-am nǎscut. Aşadar, am din start douǎ motive ca sǎ ţopǎi de fericire şi datoritǎ cǎrora o sǎ fiu concisǎ. Asta înseamnǎ cǎ n-o sǎ folosesc clişeele cunoscute: oamenii pe care i-am cunoscut, evenimentele la care am participat, restaurantele faine în care am intrat etc, pentru cǎ mi s-au întâmplat şi mie toate. Cu fiecare om cu care am dat mâna şi cu fiecare experienţǎ, am mai crescut puţin şi lumea s-a modificat. Nu pot sǎ sper decât cǎ am crescut frumos, cǎ o sǎ fie aşa şi mai departe şi cǎ o sǎ ne citim cu bine mult timp de-acum încolo. Am reţete de încercat, cǎrţi de citit, lucruri de vǎzut şi de împǎrtǎşit. Cât despre vârstǎ, o port bine, zic eu, mai ales cǎ mǎ simt de 27. Si tocmai am participat la o vânǎtoare de cadouri în propria casǎ, pusǎ la cale de Luc-cel-drǎguţ, şi cred cǎ am mai întinerit câţiva ani şi atunci. :

Aşa cǎ vǎ invit pe voi, cei care treceţi pragul cǎsuţei mele virtuale, sǎ participaţi acum la un concurs, organizat împreunǎ cu books-express. Am de dat douǎ pachete, fiecare constând în cartea The Sweet Life in Paris şi o cutie cu hârtii decorative pentru muffins.


Dacǎ pentru hârtii nu trebuie sǎ mǎ explic, aş vrea sǎ spun câteva cuvinte despre carte. The Sweet Life… a fost scrisǎ de David Lebovitz, bloggerul care a renunţat la un trai bun în San Francisco şi a plecat în cǎutarea vieţii dulci din Oraşul Luminilor. Este o carte bine scrisǎ, într-un stil antrenant şi amuzant, specific lui Lebovitz, care se foloseşte cu inteligenţǎ de tonul complice pentru a-i atrage pe cititori. Mai mult, el evidenţiazǎ trǎsǎturi de caracter specifice parizienilor, pe care numai un strǎin le-ar putea observa şi care angreneazǎ evenimente şi episoade savuroase. Delicioase sunt şi reţetele prezentate în carte, nu numai dulciuri cum poate v-aţi fi aşteptat, ci şi preparate din pui sau curcan şi salate. Personal, am încercat reţeta de brownie cu dulce de leche şi este, într-adevǎr, foarte gustoasǎ.
Ce trebuie sǎ faceţi ca sǎ câştigaţi unul dintre aceste douǎ pachete? Ei bine, sǎ rǎspundeţi la aceste douǎ întrebǎri:

 1. Care este preparatul de inspiraţie franţuzeascǎ care vǎ face papilele sǎ tresalte?
                                       si
 2. Ce carte de pe site-ul books-express ar sta foarte bine la voi în bibliotecǎ? Cu link, vǎ rog :)

 
Ca exemplu, spun eu prima: 1. Supa de ceapǎ şi 2. Ce n-am citit de Alain de Botton, de exemplu asta: http://www.books-express.ro/book/9780375725357/Status-Anxiety.html

Dacǎ vǎ place ce gǎsiţi pe books-express şi vreţi sǎ primiţi noutǎţi, puteţi aprecia pagina AICI

Aştept rǎspunsurile voastre pânǎ luni, 3 martie, iar pe 4 martie o sǎ fac extragerea celor doi câştigǎtori cu Random. Premiile vor fi expediate doar pe teritoriul României, iar dacǎ sunteţi din Bucureşti sau Ploieşti, ne putem întâlni. Mult succes! :)