Rǎspund în grabǎ provocǎrii secrete din februarie pentru cǎ-s
probabil ultima. Am o scuzǎ, evident, am lenevit ca o prinţesǎ, datoritǎ zilei
de naştere, exact ce-mi propusesem pentru sǎptǎmâna asta… :) Paula mi-a
repartizat blogul Aurei şi cum îmi doresc sǎ încerc cât mai multe variante
de pâine, am ales reţeta de chifle. La
mine au devenit baghete şi le-am pus seminţe de ceapǎ în loc de mac.
400 de grame de fǎinǎ se
amestecǎ cu 180 de ml de apǎ şi 14 grame de drojdie. Se adaugǎ 4 linguri de ulei de mǎsline, sare şi 2 linguri de seminţe de ceapǎ sau mac şi se frǎmântǎ bine. Se lasǎ apoi la dospit timp de 2-3 ore în loc cald.
Dupǎ douǎ ore,
am modelat din aluat douǎ baghete şi le-am pus pe hârtie de copt. Le-am uns cu
lapte şi le-am mai lǎsat o jumǎtate de orǎ sǎ dospeascǎ.
Apoi le-am pus
în cuptorul încins la 220 de grade timp de 20 de minute. Le-am lǎsat sǎ se rǎceascǎ complet, am tǎiat şi am
gustat. Fǎrǎ bule, dar bun. Cu roşii uscate şi brânzǎ de caprǎ e cina perfectǎ.
Bon app’!
Etichete: paine, provocarea secreta