Dupǎ
ce ieri am stat proţǎpitǎ în pat din cauza unei teribile (şi eu nu zic “teribil”
mai niciodatǎ) dureri de cap, azi mǎ simt mai viteazǎ, parte şi datoritǎ
ciripiturilor pǎsǎrilor de la fereastrǎ, soarelui şi perspectivei cǎ-mi voi lua
iar nişte lalele multe şi colorate. Pe de altǎ parte, cum sǎ nu mǎ simt bine
când tocmai am descoperit o melodie nouǎ, dǎtǎtoare de fiori care mai de care
mai de neînţeles şi, deci, cu atât mai fabuloasǎ?
N-am mai fǎcut o
obsesie muzicalǎ de la asta încoace, deşi au existat un Passenger sau o Indila…
Dar nu atât de puternice pentru resorturile mele ca
Chingon. Cine-ar fi crezut? Tipul care cântǎ mi
se pare apogeul uber-coolness-ului (cum duce notele alea, mvai de capul meu!) şi
nici cu Robert Rodriquez nu mi-e ruşine :P. Şi aşa tare m-a prins cǎ mǎ tot
gândesc dacǎ sǎ folosesc ritmul iambic sau amfibrahic pentru preamǎrirea
veşnicǎ a celor de la radiocafe unde am auzit cântecul ǎsta prima datǎ. Voi
ce pasiuni – de orice fel - aţi fǎcut în ultima vreme?
Ei, şi dacǎ vorbim de obsesii, e loc şi de…
quinoa, pe care am început s-o introduc în alimentaţie ceva mai des ca
pân-acum. Deocamdatǎ mai mult la micul dejun. Am gǎsit pânǎ acum douǎ variante
destul de asemǎnǎtoare, dar care mi-au plǎcut foarte.

- Spǎlǎm quinoa şi o fierbem conform instrucţiunilor: o
parte de quinoa în douǎ pǎrţi de apǎ. Lǎsǎm pe foc cam 15 minute şi o lǎsǎm la
rǎcit. O transferǎm apoi în pahare şi adǎugǎm toppingurile, care pot fi orice
vǎ place vouǎ. Eu am pus câteva linguri de lapte de cocos (vreau sǎ încerc acum
şi cu cel de migdale), afine, merişoare confiate, nucǎ de cocos rasǎ şi nuci
pecan fripte puţin înainte. Se poate adǎuga şi o linguriţǎ de miere la nevoie,
eu încerc sǎ diminuez zahǎrul din alimentaţia mea.
- Azi
am încercat o altǎ variantǎ: un vas ramekin se tapeteazǎ cu felii de banane,
peste ele am pus quinoa fiartǎ, am adǎugat scorţişoarǎ şi nucǎ de cocos şi iar
feliuţe de bananǎ şi am dat la cuptor pentru 10 minute. Am scos şi am pus şi
nişte afine şi lapte de cocos.
Eu mǎ întorc acum
la cântecul meu, sǎ aveţi o zi minunatǎ, omuleţi! :)
Prima reţetǎ a
apǎrut şi pe icook.
Etichete: mic dejun, quinoa