Am revenit, mi-e dor de scris şi de poveşti, mi-e dor sǎ împǎrtǎşesc
lucruri cu voi şi, deşi nu am deocamdatǎ prea multe cuvinte la mine, o sǎ
încerc sǎ aştern câteva…
Paştele a trecut
în tihnǎ, am fost la Ploieşti de data asta şi a fost bine. Prima zi, duminicǎ, am
stat acasǎ, am ciocnit ouǎ, ne-am bucurat unul de altul potolit, ne-am uitat la
meci – da, a bǎtut Petrolul, era normal,
zic :). A doua zi, am plecat spre ţarǎ unde n-am mai ajuns de doi ani. Of,
şi la ţarǎ, cu puii ǎia gǎlǎgioşi şi câinele ǎla simpatic, şi soarele care ne-a
bronzat feţele cât am stat la masǎ, a fost iarǎşi bine…
Un lucru tare
fain şi pe care l-aş ţipa în toate zǎrile este cǎ tata a fǎcut anul ǎsta
cozonac. Adicǎ d’ǎla bun. A mai încercat el şi de Crǎciunul trecut numai cǎ
atunci a urmat o reţetǎ de cozonac economic de la Sanda Marin şi ǎla a fost
meeeeh. Dar ǎsta, omuleţilor, a fost ge-ni-al! Sunt mândrǎ de el de nici nu pot
spune. L-a fǎcut exact cum îl voiam, cu nucǎ şi cacao, a fost pufos, nu foarte
dulce, purrrrrrfect! A muncit mult şi îl admir mult pentru asta.
Cu ouǎle vopsite
care mi-au rǎmas am fǎcut deviled eggs, adicǎ ouǎ umplute la noi sau œufs mimosa, la francezi. Practic,
folosim ouǎle fierte tare, le tǎiem în jumǎtǎţi, scoatem gǎlbenuşul şi îl amestecǎm
cu maionezǎ, muştar, murǎturi, ardei iuţi, capere sau orice altceva credem c-ar
putea fi delicios alǎturi de un albuş tare.
Ȋn ale mele, am
scobit uşor gǎlbenuşurile pe care le-am amestecat cu smântânǎ, avocado bine
copt, câteva linguriţe de smântânǎ, 3-4 feliuţe de jalapenos tǎiate mic, fulgi
de chili şi sare. Am omogenizat şi am umplut jumǎtǎţile de albuş şi le-am
mâncat imediat cu coajǎ de pâine
proaspǎtǎ. OK, şi cu un pahar de vin roşu şi dulce…
Bon app’!
Etichete: aperitive, avocado, oua