…sau fursecuri
pentru ceai. Special pentru ceai, special pentru zile de primǎvarǎ capricioasǎ,
când tot ce vrei e sǎ te ghemuieşti într-un colţ de canapea, cu o pǎturǎ
cǎlduroasǎ pe umeri, sǎ citeşti şi sǎ bei ceai dintr-o canǎ cu pisici. Sunt delicioase fursecurile astea şi mǎ bucur foarte
c-am gǎsit cartea Afternoon Tea. M-a atras faptul cǎ pentru reţeta asta
se folosesc frunze de ceai şi o sǎ le refac curând şi cu milky oolong. Şi
de fapt, şi cu alte tipuri de ceai, pentru cǎ îmi place ideea de a avea ceai
chiar şi în prǎjituri. :)
150 de grame de
unt nesǎrat moale se mixeazǎ împreunǎ cu 115 grame de zahǎr brun. Se adaugǎ
douǎ linguri de frunze de ceai (eu am folosit ceaiul meu preferat, Green Tea
Candied Almond luat de la ceainǎria Green Tea) şi se amestecǎ.
Peste compoziţia
aceasta se adaugǎ un ou mare bǎtut şi apoi se încorporeazǎ 200 grame de fǎinǎ,
amestecând cu o lingurǎ de metal.
Se modeleazǎ aluatul într-un sul, ca pe un salam de biscuiţi, şi se
aplatizeazǎ uşor cu mâna. Se pune în folie de plastic şi se lasǎ la frigider
timp de o orǎ, ca sǎ se întǎreascǎ.
Cu 10 minute înainte de terminarea orei, se încǎlzeşte cuptorul la 190 de
grade. Se scoate aluatul şi se taie cu un cuţit ascuţit bine, în felii de 5 mm,
care se presarǎ cu zahǎr brun pe deasupra. Feliile
se pun într-o tavǎ tapetatǎ cu hârtie de copt şi se lasǎ la cuptor 10-15 minute
(mai degrabǎ 15’) pânǎ ce devin aurii.
Miros divin, sunt fragede şi cu siguranţǎ ar fi tare apreciate la un tea
party. :)
Bon app’!
Etichete: ceai, dulciuri, fursecuri