“Omul rǎmâne om atunci când menţine
în viaţa sa multǎ simplitate” – George Orwell
Ştiţi zilele alea când e urât afarǎ, şi tot ce ai tu de fǎcut este sǎ stai
în casǎ şi sǎ drǎmuieşti responsabil timpul ce ţi se dǎ? Eu sunt norocoasǎ, am
timp de felul ǎsta. Şi fac cu el ce ştiu mai bine: îmi încǎlzesc mâinile pe
cǎni aburinde de ceai şi umerii cu o pǎturǎ, mǎ ghemuiesc pe canapea cu o carte-n
mânǎ şi sorb cuvintele unul câte unul, cu linguriţa, c-un ochi afarǎ, la
vijelie, şi cu celǎlalt în mine, la bucuria de a nu trebui sǎ fiu decât acolo
unde sunt.
Dar mi se pare, uneori, cǎ bucuria asta nu e totalǎ. Mǎ simt cumva vinovatǎ
cǎ nu fac altceva decât sǎ citesc, sǎ
beau ceai şi sǎ stau înfofolitǎ. Ceva în mine ţipǎ cǎ nu sunt eficientǎ, cǎ
nu fac nimic constructiv, cǎ risipesc timpul. Şi mǎ mut cu ciudǎ la calculator,
gǎsesc întotdeauna ceva de lucrat şi îmi place. Numai cǎ mi-ar plǎcea sǎ mǎ
abandonez total şi doar-cititului. Şi
cum cred ferm cǎ poţi decide cum sǎ
reacţionezi la fapte şi evenimente, azi îmi propun o slow day. Am un loc în
care sǎ ajung, adicǎ voi ieşi din casǎ, dar în rest vreau sǎ fac ce vreau sǎ
fac :): sǎ stau în pat, sǎ ronţǎi ceva bun şi sǎ beau cât ceai pot.

Şi ca sǎ fie totul bine, îmi fac singurǎ şi rapid nişte biscuiţi din 3
banane coapte, pasate cu furculiţa şi amestecate cu seminţe de tot felul,
niscaiva caju şi nuci pecan, merişoare uscate şi fulgi de migdale, toate cântǎrite
ochiometric. Din amestecul acesta de lucruri bune se ia cu lingura şi se pune într-o
tavǎ tapetatǎ cu hârtie de copt şi se lasǎ la cuptorul încins la 180 de grade
timp de 20-25 de minute. Dupǎ ce le-am scos, am inspirat adânc – miros divin! –
şi le-am lǎsat sǎ se rǎceascǎ, deşi eram gata sǎ mǎ arunc asupra lor ca
porumbelul la grǎunţe.
Simplu… vreau
lucrurile sǎ fie simple. Peste tot, în bucǎtǎrie şi în viaţǎ… AICI gǎsiţi încǎ o mostrǎ de simplitate, ceva bun pentru
toatǎ familia, o pizza cu ingrediente puţine, dar savuroase.
Etichete: biscuiti, lectura