Ziua asta e
bunǎ. Ziua asta se anunţa bunǎ încǎ de azi-noapte când stǎteam cu ochii
deschişi, incapabilǎ sǎ dorm, gândindu-mǎ cu emoţie cǎ azi voi termina cursul de spaniolǎ pe Duolingo.
Nu-mi fǎcusem niciun plan, dar dupǎ ce am terminat, am vǎzut în calendar cǎ
l-am început tot într-o zi de 24 şi mi-am zis cǎ e de bun augur. Au trecut fix şase
luni de când m-am apucat de el şi da, ştiu mai multe decât în aprilie, dar
pentru mine cel mai important este cǎ am
terminat. Mi-a plǎcut rutina, o preţuiesc foarte pe doamna rutinǎ în viaţa
mea, am trecut şi prin obişnuitele faze de lehamite, mi-am fǎcut planuri, cum
sǎ fac şi ce ca sǎ vorbesc mai mult cǎci asta mi-a lipsit în toatǎ perioada
asta. Nu o sǎ mǎ opresc, mi-am
cumpǎrat deja o carte şi am
de gând ca de luni s-o încep. Şi o sǎ mai fac lecţii
şi în continuare. Voilà! :)
Tot azi a apǎrut
şi un interviu cu subsemnata pe site-ul mananc-inteligent, vǎ invit sǎ-l
citiţi AICI. E despre gǎtit, cǎrţi,
joc şi plǎcerea gustului, adicǎ câteva din lucrurile mele preferate. E primul
meu interviu şi am aceeaşi senzaţie ca anul trecut, când am aflat cǎ bloguleţul acesta fusese selectat de Good Food
ca Blogul Lunii: un amalgam de mândrie şi plǎcere cu un dash sǎnǎtos de sfialǎ.
Ei, da, multǎ
emoţie pentru o singurǎ zi şi pentru un omuleţ ca mine, dar le-am primit pe
amândouǎ cu aceeaşi inimǎ deschisǎ. Şi am sǎrbǎtorit rupând nişte muguri de
brad de prin parc şi încropind un mic festin, un dans al bucuriei, dacǎ vreţi…
Nimic fancy,
doar un croissant umplut cu pesto proaspǎt şi încununat de un ou
poşat de toatǎ frumuseţea, şi un Pumpkin Spice Latte.
Am mai zis pe
aici cǎ nu beau cafea, nici mǎcar n-o fac – când avem oaspeţi îl uşuiesc pe Luc
la bucǎtǎrie – dar pentru cǎ pofta a fost mai presus de orice, am fǎcut şi
cafea. Posibil slabǎ, dar mie-mi place sǎ dorm noaptea… Reţeta este cea de AICI, singurele lucruri pe care
le-am schimbat au fost condimentul pentru dovleac, care la mine a însemnat doar
scorţişoarǎ şi nucşoarǎ, iar cantitatea de lapte a fost mai micǎ, zic eu, de 370
de ml, cum specificǎ reţeta. A, şi am pus şi mai puţinǎ miere, nu mi se pare cǎ
e nevoie chiar de douǎ linguri. E interesant gustul, iubitorii de cafea ar
trebui sǎ încerce latte-ul acesta…
Mai spre searǎ
sǎrbǎtoresc şi cu Luc, cu lipii umplute cu legume şi suc de portocale, ca sǎ
fie totul frumos şi rotund. :)
Etichete: cafea, croissant, interviu, mananc-inteligent, ou posat, pesto, pumpkin spice latte