Seneca AntiCafe, timp pentru prieteni, timp pentru tine

Mergeţi acum la Seneca; mergeţi să scrieţi, dacă aveţi de scris, mergeţi la un ceai c-un prieten, mergeţi să faceţi brainstorming cu echipa voastră. La sfârşit, plătiţi doar timpul petrecut acolo.


Seneca AntiCafe e un loc nou pe strada Ion Mincu unde te simţi ca acasă: poţi să lucrezi, dar poţi şi să te distrezi. Ce e nou, veţi întreba… Păi, nu plăteşti consumaţia la ei. Au multe tipuri de ceai şi fructe, biscuiţi şi alte crănţănele, boardgames, calculatoare cu net rapid, proiector şi accesul la toate acestea este liber. Tot ce faci este să te achiţi pentru timpul petrecut acolo: o oră la ei costă 8 lei, iar dacă ai de terminat ceva stufos, după a cincea oră nu se mai plăteşte nimic. În plus, poţi veni chiar tu cu ce vrei de acasă, au un frigider în care îţi poţi depozita prânzul sau cina, sau poţi comanda ceva direct acolo. Dacă nu eşti atât de aventuros, prin preajmă există mai multe magazine, printre care şi un French Bakery, de unde te poţi aproviziona. Nu e fain? 
Am ştiut că o să-mi placă imediat ce am intrat. Spaţiu deschis şi luminos, mult lemn, cărţi pe care le poţi răsfoi şi acolo, dar pe care le poţi cumpăra şi pentru acasă, citate ghiduşe, tabla neagră aşteptându-i pe creativi şi proiectele lor, luna de pe bancă, bufniţe plasate strategic, o maşină de scris.
Eu am fost de două ori până acum, două zile la rând, şi am de gând să tot merg. Şi nu, nu neapărat pentru c-am descoperit acolo un ceai foaaaarte bun de la Basilur (încercaţi-l şi voi pe cel de primăvară şi informaţi-mă cum v-a plăcut), pe ăla pot să mi-l cumpăr şi din altă parte. În general, locurile frumoase au acel je ne sais quoi care mă fac să revin. Aici mi-au plăcut detaliile – nu vi le spun pe toate, o să fie drăguţ când o să le descoperiţi – şi faptul că te implici: vrei ceai, ţi-l faci, iar la sfârşit, speli infuzorul, linguriţa şi cana folosite. E un loc creat cu scopul clar de a te deschide către celălalt, de a-i recunoaşte prezenţa şi a ţine cont de ea.


Nu e puţin lucru să găseşti un spaţiu care să fie în aşa fel construit încât să poată oferi atmosfera potrivită şi pentru tête-à-tête-uri creative sau lectură, şi pentru seri de boardgames cu prietenii;  Seneca AntiCafe are ceva de oferit fiecăruia dintre noi. Mie mi se pare că cei care vor profita cel mai mult de acest tip nou de spaţiu urban vor fi studenţii şi freelancer-ii, dar şi curioşii care vor să încerce mereu ceva nou.


Ne vedem acolo? :) 

Etichete: , ,