M-am trezit cu o
intensă durere de cap, pe care o tot port cu mine de aseară, şi… una bucată
poftă de dulce. De durere n-am scăpat (ptiu, drace!), dar am rezolvat măcar
partea cu dulcele: mi-am făcut melcişori din ăştia şi am şi auzit un bebeluş
chiţăind de mi-era mai mare dragul. Dacă aveţi şi voi nevoie de dulce, puteţi
să mergeţi în parc, sigur sunt pe acolo nişte chupachupşi plini de opinii şi
zâmbete saaaaaau… puteţi să faceţi melcii. Depinde de voi!
This is how we roll:
Punem 50 de grame de unt într-o
crăticioară şi lăsăm pe foc până se topeşte. Lăsăm un pic la răcit şi amestecăm
untul cu 100 ml lapte, 50 de grame zahăr
brun, un vârf de sare, un ou bătut şi 250
de grame făină amestecată cu 5 grame
de drojdie uscată.
Se amestecă cu lingura
şi apoi se frământă aluatul şi se lasă la dospit, acoperit cu un şervet uscat,
cam 1 oră şi jumătate, până când îşi dublează volumul.
După ce trece timpul
ăsta, se întinde o foaie dreptunghiulară şi se unge pe deasupra cu 50 de grame de unt moale şi un amestec
din 4 linguri de zahăr brun şi 1 lingură de scorţişoară.
Se rulează foaia (e
puţin cam moale) şi se taie în felii (mie mi-au ieşit 10). Se pun feliile
într-un recipient yenna uns cu puţin unt şi se mai lasă la crescut cam 30 de
minute. Apoi se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de 20
de minute.
Pe deasupra se unge cu
un amestec de lapte şi zahăr pudră. Şi e bun. Şi miroase fantastic. Deh,
scorţişoara! :)
Etichete: cinnamon rolls, melcisori cu scortisoara