Tot o reţetă cu năut
pentru că trec printr-o perioadă şi nu mă pot abţine. Îmi place doldora cu
legume, cu spanac şi harissa şi, sâmbătă, am descoperit că-mi place şi
pe post de popcorn. Îmi luasem două filme, unul îmi promitea peisaje normande,
iar celălalt o casă tipic englezească, genul de tabără de creaţie pentru scriitori,
şi aveam poftă să ronţăi, uitându-mă la ele. Şi fix asta am făcut.
Am scurs apa de la o conservă de năut şi am pus boabele pe
şerveţele absorbante. Le-am lăsat la uscat vreo două ore.
Am pus apoi vreo două linguri de ulei de măsline într-o
farfurie adâncă, am condimentat cu sare,
pudră de piper şi usturoi şi piri
piri şi am adăugat boabele de năut. Le-am tăvălit bine prin amestecul de
ulei şi mirodenii şi le-am vărsat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le-am dat la cuptorul
încins la 180 de grade C 20-25 de minute, iar la jumătatea timpului le-am
întors şi pe partea cealaltă.
Ca să-mi iasă
extra-crocante le-am lăsat să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.
Problema a fost doar că
s-au terminat repede de tot. :)
Etichete: naut