Azi cuvintele-s puţine
pentru că durerea de cap e multă şi deloc uşoară. Mă aplec să mă-nchei la
şireturi şi buuuuum! mă păleşte şi mă ameţeşte de nu mă văd. Ca-ntotdeauna când
trec printr-o stare asemenea, vreau dulce.
Înainte de Paşte, am
primit de la SunFood mai multe bunătăţi, printre care şi două cutii mari
de compot de piersici. Cum mă vedeam deja sorbind din suc, le-am găsit şi
piersicilor o întrebuinţare nobilă şi le-am transformat într-un cobbler yum şi
parfumat.
Am scurs mai întâi
sucul de la o cutie mare de compot de
piersici (de 820 grame) şi l-am pus într-un pahar. Am tăiat piersicile în
bucăţi şi le-am pus într-o tavă.
Am încins apoi cuptorul
la 180 de grade C.
Se topesc 85 grame de unt nesărat (eu folosesc
Lurpak). Untul astfel topit se pune deasupra piersicilor.
Într-un bol, se
amestecă 130 grame de făină, 170 grame
de zahăr brun şi o linguriţă de praf
de copt. Deasupra se toarnă 245 ml
de lapte şi se amestecă. Compoziţia aceasta se pune peste piersici.
Se dă la cuptor timp de
o oră până se rumeneşte pe deasupra. Cobblerul se serveşte călduţ sau la
temperatura camerei.
Bon app’!
Etichete: cobbler cu piersici, piersici, Sun Food