Fericiri

Fericiri

Pe trotuare, să dai cu piciorul într-o pietricică, aşa,-ntr-o doară. Şi în mintea ta, un comentator cu dicţie impecabilă să şuiere bucuros: “Ristea la balon, Ristea în poziţie de şut, gooooooooooool! Gooooooooooool, Risteaaaaaaaaaaa!” Acelaşi joc, dar în doi. Întrecere de pietricele cu extra-dramatism dat de doi comentatori limbuţi şi părtinitori. 

Când, la curs, te apuci să scrii fără să gândeşti situaţia prea mult înainte. Uneori strică să gândeşti prea mult. La fel e şi-n viaţă, nu numai în scris. Să te-arunci cu capul înainte şi să vezi mai apoi unde aterizezi. Te poţi trezi într-un câmp de…

Floarea-soarelui. Pentru că e galbenă şi frumoasă, adică fix cuvintele pe care mi le spunea tata când eram mică. E incredibil cum pot florile să mă facă să zâmbesc în orice situaţie.



Proiecte. Proiecte ce apar în minte nici tu nu ştii de unde şi pe care le-ai vrea realizate. Pe toate, cât de repede. Senzaţia intensă pe care o ai când le pui pe hârtie, când vezi că mai ai de lucrat la unele aspecte.

Fericiri

Oboseala dulce ce te învăluie după ce ai făcut curat. Mirosul proaspăt, podelele lucitoare. Beţişorul de Nag Champa, ars ca un ritual. Dragul ce te cuprinde când ajungi acasă, inspiri şi exclami încântat: “Miroase a curat”. Plăcerea de a te cufunda noaptea în aşternuturi ce miros a flori. 

Etichete: