S-a întâmplat într-o
duminică infernal de călduroasă şi cu poftă mare de ieşit din casă. Am ales
Entourage-ul pentru că tocmai citisem lucruri bune despre ei la fetele de la YumStops
şi mă şi încântaseră place mat-urile lor peste poate. Fiecare cu nebuniile lui,
nu?
Singurul lucru mai
puţin bun la Entourage îl zic acum că se pretează: nu deschid, aşa cum zic pe pagina lor de Facebook, la 10, ci la 11, aşa că a trebuit să ne plimbăm pe unde vedeam
cu ochii şi cu stomacul dând deja semne de nelinişte. Am revenit după o oră de
frunzărit cărţi, ne-am aşezat, am răsfoit meniul, am aruncat un ochi
şi-năuntru.
Ne-a plăcut. E colorat,
e fresh, cu lemn şi detalii hipstereşti:
becuri cu abajururi fistichii ce împrăştie cu siguranţă o lumină caldă şi
jucăuşă, mese cu scaune din materiale reciclate, canapele moi, sertare false încastrate,
litere şi cifre din lemn poziţionate ghiduş, colivii şi rame, o aglomerare de
lucruri care relaxează privirea, totuşi, şi cu efect energizant.
Pe terasă – mese şi
scaune colorate şi copăcei ornamentali.
Vreţi bunătăţile? Iată!
Luc a început cu un affogato
coffee (14 lei), adică
îngheţată cu un shot de espresso fierbinte, o combinaţie pe gustul lui, deşi
cred că i-ar mai fi trebuit încă una să se dumirească cum trebuie ce se
întâmplă prin lume. S-a înfruptat, totuşi, şi din frappe-ul (18 lei) meu, delicios
şi rece, unul din cele mai bune lucruri pe care le-am băut vreodată.
La Entourage e fain că
există o variantă de Mic dejun all day
ce conţine omlete, ouă ochiuri şi clătite americane cu fructe, dar şi destule
gustări cât să mulţumească orice pofticios.
Eu m-am bucurat pe
îndelete de un Quattro vegetarian (26 lei) ce a constat în humus, brânză
picantă, salată de vinete şi pastă de măsline, plus 4 mini-chifle, tăiate pe
jumătate. Toate au fost foarte bune, dar mie mi s-a părut divină doar pasta de
măsline, şi asta pentru că am o slăbiciune evidentă şi de netăgăduit pentru ea.
În acest timp, Luc s-a delectat
cu un E-cheeseburger (31 lei) – burger de vită cu brânză topită,
ceapă şi sos Dijon, chiflă şi cartofi pai. A zis că e bun şi l-a mâncat cu
poftă.
Nu puteam să renunţăm
la dulce, oricât de cald ar fi fost, iar verdictul a venit repede: brownie
cu îngheţată de vanilie vrem, cu două linguriţe ca să meargă
lucrurile ca pe roate! Îl vedeţi mai sus (prima poză), a fost o combinaţie de
rece cu cald, proaspăt şi absolut minunat, o adevărtaă “cireaşă de pe tort”. Ne-am
întoarce la Entourage doar pentru el dacă n-ar exista pasta de măsline! :)
Mai găsiţi acolo şi
alte bunătăţi: fish’n’chips, fajitas, somon la grătar cu linte, baghetă
crocantă cu ierburi aromate şi caşcaval şi cheesecake, băuturi răcoritoare şi
cafea de mai multe feluri. Preţurile sunt destul de mari, e adevărat, chiar şi
pentru Centrul Cechi al Bucureştiului, dar porţiile sunt îndestulătoare şi bine
făcute.
Voi aţi fost la
Entourage? V-a plăcut?
Entourage
se află pe strada Eugeniu Carada, nr 5-7, Centrul Vechi (reper: BNR).
Etichete: brunch, Centrul Vechi, cheeseburger, Entourage, frappe