Plănuisem altceva
pentru prima postare din an, dar iată! uneori, lucrurile se aşază cum vor ele,
de parc-ar avea voinţă proprie, afurisitele! :)
Sper că aţi avut
vacanţă frumoasă, că v-a priit tot ce-aţi pus pe masă şi că sunteţi pregătiţi
pentru magia lui 2016. Ca în fiecare an, în ultima zi a lui 2015 am făcut o
retrospectivă, iar pe 1 ianuarie, după Concertul de Anul Nou de la Viena m-am apucat să
meşteresc planuri şi să visez vise pentru anul ăsta. Mi-au ieşit parcă mai
puţine ca-n alţi ani, dar parcă astea de acum sunt mai specifice. Aşa am
învăţat eu că trebuie să fie obiectivele mereu: o doză de claritate le face mai
uşor de dus la îndeplinire.
Revenind la energy
bites… Totul a început când am dat de reţeta asta şi da, am vrut-o şi
eu. Ideea din spatele dorinţei era să nu mai mănânc atât de mult zahăr rafinat,
dar aşa cum o să se vadă, deşi nu conţin o fărâmă de zahăr, şi aceste energy bites sunt foarte, foarte dulci.
Avem nevoie de: 150 de grame de nuci caju, 150 de grame de
migdale fără coajă (eu am folosit cam jumătate din cantitatea asta pentru
că am tot ciugulit din ele înainte), 150
de grame de merişoare uscate, 150 de grame curmale deshidratate tocate (deşi cred că aş fi putut folosi şi
mai puţine) şi 1 pliculeţ de vanilla
bourbon.
Am pus în blender
caju-ul şi migdalele şi am mixat până ce s-au transformat în firimituri. Apoi am
adăugat şi celelalte ingrediente şi se mixează până ce totul se transformă
într-o compoziţie omogenă. Se transferă compoziţa într-un bol şi se adaugă şi
puţină apă rece dacă nu e bine închegată. Apoi se formează bile din compoziţie
(mie mi-au ieşit 20) şi se dau la frigider.
Poftă bună! :)
Etichete: caju, curmale, energy bites, merisoare, migdale