Mi-era dor de
spanac şi cum timpul ǎsta se joacǎ cu noi cu neruşinare, oricum e mai bine sǎ
stai în bucǎtǎrie şi sǎ coci: planuri, budinci sau sǎ faci repede-repede un
spanac ca în copilǎrie.
Ingrediente:
750
gr spanac congelat
O
ceapǎ
Puţin
lapte
2
linguri de bulion
Un
vârf de nucşoarǎ rasǎ
Sare
Câteva
picǎturi de lǎmâie
Se pune la cǎlit
o ceapǎ roşie tǎiatǎ mǎrunt. Când devine translucidǎ, se adaugǎ bucǎţelele de
spanac şi lapte cât sǎ îl ajute sǎ se decongeleze repejor. Cred cǎ am pus cam o
jumǎtate de pahar. Se amestecǎ constant vreo 10 minute, se adaugǎ 2 linguri de
bulion – mie-mi place Cirio mult de tot -, se pune nucşoarǎ (cred cǎ într-una
din cǎrţile lui Jamie Oliver am citit cǎ spanacul „suportǎ” puţinǎ nucşoarǎ),
si se adaugǎ sare dupǎ gust şi puţin suc de lǎmâie. Şi e gata!
Se prǎjeşte un
ou şi se aşazǎ deasupra spanacului. Se mǎnâncǎ cu poftǎ.
Bon app’!
Etichete: ceapa, lapte, mancare, nucsoara, spanac